Monday, June 13, 2011

retis?ape ade dengan retis?



assalamualaikum

haaa ni nak buat entry pasal retis retis ni laa.hahahaha.aku pon tak tau mana datangnya perkataan retis ni.dengor cerita dongeng asal perkataan retis ni dari seekor burung berwarna biru yang diberikan nama twitter.hahaha.tak tau la betul ke tidak.follow mollow jeerkk.hahaha.

retis ni kalau korang nak tahu maksudnya ialah femes amous.bukan biskut tu ye.femous tuu.hahaha.bukan nak kata aku ni retis ke ape.tidak.jauh sekalilah nak label diri ini sebagai seorang retis.jauh lagi perjalanan aku nak jadi seorang retis.blog pon picisan je.ape pon takde.jadi jangan label aku sebagai retis.aku geget karang.*konon garang la tu*

tapi masih berterima kasih lagi sebab ade retis blogger yang sanggup jejak kaki untuk melawat blog picisan ini.sangat berterima kasih kepada yang jejak diblog ini.sungguh tak ku sangka blog picisan aku ni dikunjungi oleh retis blogger.waalaaaahh~

walaupon follower tak banyak,tapi still retis berkunjung mari ke blog ini.ternyatalah mereka yang digelarkan retis itu tidak sombong seperti mana yang dikatakan oleh sesetengah pihak.kenali mereka dengan mendekat dan sudah pasti perkataan sombong itu akan hilang dari kamus tentang mereka.kalau bertuah,mereka akan promote anda semua dalam blog mereka.haa tak ke bagus?hahaha.

nak tahu bagaimana nak kenali mereka dengan lebih mendalam??haaaa.join la gath macam aku.hahahaha,berkenalan dengan mereka semua secara face to face lebih okay sebab masa tu,perangai gila gila mereka akan terserlah seperti aku.tapi aku lambat jadi gila gila.da habis gath baroo jadi gila gila.haha.

diharapkan gath gath yang akan datang lain kali boleh la join.berharap gath takde la clash dengan waktu kelas.serius seronok ronok join gath.rugi sape yang tak datang.berkenalan dengan retis blogger yang datang support gath :)

saya suka guna perkataan retis dan newbie.jangan marah yee *tetiba je sopan*
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

12 comments:

~CiK TiNieY~ said...

tula rugi aisis dok malu2 ngan retis lama nih....hahaha

Pembawa_Wacana said...

Retis siot..hehe

the garang said...

ade org mention garang kat sini :p

Miz Novexx said...

tak salah la jadi budak sopan, ngehehehe

syaimz said...

hmm...mcamne nak jadi retis ye? saya ni orang biase2 jek :P

Tuan Putri said...

saye tau lah awk tu retis..huhu spe lah sye ni..:P

MANIFESTASI DIRI said...

hai abg retis..haha

Nissa Jalaluddin said...

saya newbie.haha..tau x, memula baca perkataan retis ni dlm blog cik epal.hingatkan retis tu cun melecun. sbb retis yang cik apal jumpa semuanya cun gilos. dah lame2 tu beru tahu, ow...femes emes rupenye..malu jek=P

Mekz's! said...

lah ini ke maksud retis..haha! LOL!

Linda Fuad said...

laaaa baru la tau..egt ape ke mende la retis tu..tau ikut org sebut jew..org pggl org tu retis,kita pon nk nk ikut pggl jgak..hehe :)

Hakim LoLx said...

baru tahu maksud retis nih -_-

Mr Rileks said...

cari makna retis, tjumpa lak blog nie... haha.. dorg dok kata, retis2 nie.. retis nie otai kot? hahaha...