Wednesday, June 15, 2011

hackers



assalamualaikum

kecoh.kecoh satu malaysia.mungkin juga satu dunia tentang perang dunia alam maya ke atas malaysia gara-gara kerajaan malaysia block laman file sharing sebanyak 10 laman utama yang digunakan oleh penduduk malaysia.memang bukan calang calang orang yang nak hacked laman kerajaan malaysia ini.

memang tabik spring la kat kumpulan hackers ini sebab bukan calang calan orang yang boleh buat macam ini.perang ini berlaku pada hari ini sehingga bila pon tak tahu lagi mungkin sehingga government unblock balik ke semua laman file sharing tersebut.

kumpulan hackers ini telah melancarkan serangan atas dasar tidak puas hati kerana block website yang digunakan oleh penduduk di dunia ini yang berkaitan dengan download tapi tidak block website porno yang makin berleluasa disini.memang patut la mereka protes habis habisan.

mungkin peperangan ini dapat membuka mata sebahagian daripada wakil kerajaan untuk melihat dengan lebih jelas yang mana perlu diblock dan yang mana tidak perlu diblock website yang ada diinternet.diharapkan agar kerajaan sedar dan kembali unblock laman yang diblock dan block laman porno.

antara laman kerajaan yang telah dihacked oleh kumpulan hackers ini

1. Laman Pelancongan Malaysia : www.tourmalaysia.com.my 
2. Laman UiTM Penang : http://penang.uitm.edu.my/ 
3. Laman Biotek Kerajaan Johor : http://jbiotech.gov.my/admin/  
4. Web Sistem Pengendalian Kursus Asuhan Kanak2 : http://ezi2care.jkm.gov.my/


mungkin akan ada lagi website kerajaan yang bakal dihacked oleh kumpulan ini.melihat kerja hacker kumpulan ini memang bukan calang-calang orang apabila laman uitm penang telah dihacked dan membuat ucapan selamat harijadi sempena ke 15 uitm penang beserta dengan lagu harijadi.


tidak lupa blog juga ada yang telah dihacked oleh oleh kumpulan ini.mengapa mereka hacked blog?haa lawat blog  kak sunah untuk mengetahui tujuan kumpulan ini hacked blogger.makin lama makin serius mereka hacked.hadoi.






semoga kita mengambil ikhtibar dari apa yang berlaku ketika ini.
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

6 comments:

Park Min Rin said...

hai uitm punya website pun dah kena block.. parah dah ni

~CiK TiNieY~ said...

perhatian pada aisis!


blog ni sudah di'hack'!hahaha

Ai-Sis said...

park min rin:memang dah tahap kritikal dah group hacker ini buat sampai kacau bilau

Ai-Sis said...

Cik Tiniey:ooohhhhh tiiidaaakkk!

Terbang Bersamaku said...

bahaya hackers nie..

RinsyaRyc said...

>>takut ah..
-cik tiniey buat lawak... kihkihkih


http://bulatmata.blogspot.com/