Saturday, June 18, 2011

pengasuh yang kejam

assalamualaikum.

actually benda ni da lama dah aku nak post.tapi takde video dia.ni baroo ade video dia.tak tau la mana mak aku dapat.baroo tadi dia tunjuk kat aku video dia.memang tak patut la seorang pengasuh itu bertindak kejam dengan baby yang baroo aku agak dalam 3 tahun je kot.

ape salah baby tu pon aku tak tau sampai si pengasuh ini bertindak kejam ketika memandikan si baby ini.kesian aku tengok baby ni kena dengan pengasuh ni.rasa cam nak sepak terajang je pengasuh ni.kalau ia pon tension dengan kerenah baby tu agak agak la nak layan dia macam tu kan?

haih tak guna nak cakap panjang.tengok la video ni

video

apa nak jadi dengan dunia sekarang?tak perikemanusiaan betul la.haih.manusia manusia.kekejaman sentiasa berada disekeliling kita tanpa kita sedari.jadi berwaspada lah dengan persekitaran kita sendiri ye.


kisah ini pernah masuk surat khabar masa bulan 1 atau 2 kalau tak silap.
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

7 comments:

syaimz said...

BANGANG PUNYA PENGASUH.

SUMPAH BENCI AKU DENGAN ORANG MACAMTU,

aku serius hormat dengan pengasuh sebab mereka datang Malaysia sebab nak mencari rezeki utk sara hidup family kat tanah air.

Aku cukup BENCI mereka SANGGUP bertindak secara fizikal pada anak2 asuhan mereka.

AKU BENCI orang yang bertindak KASAR kat BUDAK-BUDAK.

SuhaimiKassim@teruna9752 said...

kejam...nasib baik le aku tk mampu upah bibik jaga anak..

AesyaZealous said...

kejeam2

Janatul Ashikin said...

manalah tak mati bebdak yg duk kt umah pengasuh uh...org cmtu bakar je hidup2....gile btol!org kalo ad ank sok, xhengen anta kt pengasuh..takut giler!

Misz Ayu said...

ee xnk tgk..seram..=( sedih

Mekz's! said...

Mmg kejam gile..budak budak kasi mandi mcm tu...kaki segala terbang kt budak tu. makcik tu teruk kejam betul!!

Ai-Sis said...

jom reramai sula makcik ni jom!hahaha.pngasuh ini sudah pon dikenakan tindakkan.