Monday, February 28, 2011

Director dan Exam

assalamualaikum kepada semua para pembaca terutama pembaca yang setia menunggu entry baru didalam blog yang dah agak lama tak update untuk kesekian lamanya kerana kesibukkan yang menyelimuti diri ini daripada membiarkan jari jemarinya menari nari diatas papan kekunci yang selalu juga menari tapi bukan untuk taip blog tapi buat script dan documentation untuk website project 1.Alhamdulillah syukur da selesai script dan selesai hantar documentation berserta dengan cd yang mengandui data tentang website yang dicipta.

huh waaalllaaahhh~ gembira bila semua task berjaya disiapkan dalam masa yang ditetapkan cuma website tu patut hantar semalam tapi hantar hari ini pula sebab ade sedikit tambahan yang perlu dilakukan dalam documentation dan coding.tapi yang tak bestnya duit sebanyak RM20.00 terbang melayang dengan begitu sahaja kerana print documentation yang mempunyai 38 muka surat.terdapat beberapa muka surat yang mempunyai gambar yang perlu diprint dengan warna.mungkin sebab itu la mahal gila.



tapi tak apa,ini semua hanyalah satu pengorbanan yang perlu dilakukan demi secebis ilmu yang perlu dicari untuk kegunaan semasa alam pekerjaan dan sebagainya.alhamdulillah.heeeee.just nak menyatakan bahawa penulis blog ini merasakan syukur sangat-sangat sebab task berjaya diselesaikan semuanya dengan hasil usaha sendiri.actually tulis pasal script tu idea semua ahli production.tapi bila difikirkan balik,saya ade bertemu dengan senior saya yang mana sama umur juga dengan saya.

saya cuba berbincang dengan dia dan memberitahu jalan cerita yang hendak diterjemahkan dalam script.tapi dia kata terlalu susah sangat untuk di tulis.script asal yang saya tulis itu sebenarnya boleh buat satu drama yang tempohnya 2 jam.haaaaa.inilah bakat yang saya sendiri tak sangka sangka boleh buat script begitu.padahal nak buat drama 10 minit je pon.script da macam drama 2 jam.memang hebat la kan?director tulis script,memang akan terus buat movie.hahahaha.

jadi saya terpaksa ubah plot tanpa perbincangan ahli crew kerana susah nak jumpa atas sebab kekangan masa dan minggu exam.jadi plot yang mana terdapat 2 watak utama bertuka menjadi 1 watak utama.jalan cerita tak lari dari apa yang diceritakan dalam proposal yang disubmit minggu lepas.haaaa hebat tak?boleh plak ubah ubah cerita tapi tak lari dari apa yang nak disampaikan.pergh!!!boleh tercalon dalam director berkaliber tak?*wink wink* mana tak nya.idea,proposal,script semua hasil dari director sendiri.so maknanya director perlulah mempunyai pelbagai ciri yang baik untuk menjayakan sesebuah produksi kan?kan?kan?tu la saya cakap.bukan senang nak jadi director ni.kena pastikan semuanya berjalan lancar.terutama kalau dapat ahli crew yang tak seberapa nak bagi kerja sama,memang HARU BIRU LAH PRODUCTION kan?eh da macam nama production plak kan?tak sangka boleh buat nama production.hahahaha.

tapi nak buat macam mana.redha jela.pasni takde nak buat sendiri.lepas ni semua aku hambat crew crew yang lain buat kerja diorang.sesuka hati je semua nak director buat.*marah ni marah*

ok nantikan shortlist untuk para pelakon yang akan dipampangkan gambar mereka dalam blog ini tidak lama lagi.terdapat 5 watak je pon.cerita nak gempak je macam berlakon dalam tv.hahaha.takpe lah,excited ni nak mengarah drama sendiri.10 minit pon jadi lah.dont care.mungkin inilah titik tolak permulaan aku sebagai seorang anak seni,mungkin?siapa tahu nanti aku grad jadi director ke?haaaaaa femes aku *demand sungguh aku ni,padahal baru nak buat drama 10 minit dah kecoh*



ok lah itu je nak cerita.sekarang ni pon masih sibuk dengan examination.iaitu hari kedua.ade lagi 3 paper yang blum diselesai tembak sampai hilang.jadi wish me luck untuk lagi 3 paper ye.doa doakan lah saya untuk memudahkan saya menjawab segala soalan yang dilemparkan dalam kertas peperiksaan itu ye.


Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Saturday, February 26, 2011

apabila berbicara tentang cinta



assalamualaikum kepada semua yang setia menanti setiap entry terbaru dalam blog ini.pertama sekali saya nak minta maaf sesangat sebab tak berapa boleh nak update blog sangat ketika ini atas kekangan yang telah saya ceritakan dalam entry sebelum ini.jadi maaf lah kalau lama tak update blog ini.baik mari kita proceed to the next stage.

apabila cinta itu berbicara dari minda ke hati,hati ke jiwa,macam macam expressi emosi yang boleh dilihat melalui tingkah laku seseorang itu sendiri.

baik itu hanya pembuka bicara kata.bak kata orang,mutiara kata dari saya melalui fakta yang boleh dilihat dari mata orang ramai.hehe.baik,bila disebutkan tentang cinta,ada yang tersenyum,ada yang berduka.bak kata orang ramai cinta itu subjektif.tiada maksud yang spesific dan tetap.setiap orang mempunyai definasi tersendiri tentang cinta.

ye,pertama sekali,cinta kepada Illahi.itu memang tidak dinafikan itulah yang pertama sekali yang harus kita sebagai seorang hamba dimuka bumi ini,itulah yang sangat sangat terbaik jika disebutkan tentang cinta kerana cinta kepada Illahi itu adalah yang hakiki.takkan pernah ada tarikh luput walaupun sesudah kita pergi meninggalkan dunia yang fana ini.tapi disini saya tidak mahu berbicara cinta dari sudut keagamaan.tapi saya ingin berbicara tentang cinta dari sudut yang yang lain iaitu,perkara kedua selepas cinta kepada maha Pencipta,cinta sesama manusia.



cinta sering kali diikat dengan jodoh.bila bercinta,itulah jodohnya.bila ada jodoh,itulah cintanya.*errbukansamake?*orang dulu dulu selalu berkata,bercinta biarlah selepas dah kahwin.indah rasanya kalau bercinta selepas berkahwin ni.tapi orang sekarang kata,bercinta la sebelum kahwin.dah berkahwin nanti tak ade masa nak enjoy dah.melekat dengan dengan isteri nanti.saya pula berkata,bercinta biarlah sebelum dan selepas berkahwin kerana cinta itu takkan pernah luput dari segumpal darah bernama hati.*memandaijerekasendiri*

cinta bagi orang sekarang ini sangat mudah untuk diertikan.iaitu lafazkan sahaja,maka itulah cinta.terlalu senang untuk bercinta dan mendapatkan cinta.tapi betul ke ini cinta?cinta yang diagung-agungkan dikalangan manusia manusia?mudahnya untuk bercinta ye?

sekarang ni,tak perlu cakap contoh yang jauh,didepan mata ini pon ada pasangan yang sedang mengaku bercinta.mereka melafazkan cinta itu dengan bersaksikan sang rembulan yang terang dikala bintang berkelipan.apa bila ditanyakan tentang cinta,mereka berkata,cinta itu indah.indah dikala saat tiada badai yang melanda.tapi indah itu akan musnah jika ada badai yang kuat melanda benteng cinta lalu meruntuhkan benteng cinta itu.jika ditanya,itukah cinta yang sebenarnya?mereka tidak menjawab.malah membisukan diri.



perlukah cinta itu dilafazkan?orang kata,cinta itu tidak perlu dilafazkan kerana cinta itu tidak dapat ungkap dengan kata-kata.namun ada yang selalu melafazkan cinta terhadap pasangannya.tapi tidak berkekalan.ada juga pasangan yang tidak melafazkan kata cinta terhadap pasangannya,tapi tidak berkekalan juga.

cinta itu tidak perlu diungkap dengan kata-kata.tapi berkatalah sekadar perlu untuk memuaskan hati pasangan.cinta yang sebenar itu adalah setia pada pasangan masing masing.tapi sekarang ni ramai yang pasang "sparepart" secara tidak langsung.adakah ini dinamakan cinta?cinta yang sering dilafazkan dengan berlainan orang.inikah cinta yang diagung-agungkan oleh mereka?bagi saya tidak!itu bukan cinta yang dicari-cari oleh pencinta sejati.tapi hanya sekadar nafsu dan duniawi semata-mata

memang terlalu senang untuk melafazkan cinta,tapi susah untuk mengikuti syarat bercinta.adakah melafazkan cinta itu hanya sekadar lafaz?kebanyakkan orang,senang untuk lafaz kata cinta,tapi susah untuk memaksudkan lafaz yang dikatakan.adakah itu cinta yang dicari?senang berkata,tapi mudah meninggalkan pasangan sendiri.

cinta tidak mempunyai maksud,tapi hanya sekadar perasaan.perasaan yang tidak boleh diungkap dengan kata-kata tapi boleh ditunjukkan dengan cara tersendiri.jika orang itu benar benar bercinta dan memaksudkan cinta yang dilafazkan,kita boleh lihat,dia bersungguh-sungguh mempertahankan cinta yang dipertaruhkan diatas api nafsu yang membara serta badai yang kuat dengan pelbagai cara.orang yang benar benar bercinta akan berpegang pada tali cintanya yang diikat dengan pasangannya.dia takkan sekali kali membenarkan benda yang tajam menghampiri tali cintanya.



Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Friday, February 25, 2011

situasiku.



assalamualaikum semuaaaaa.CAK CIK CAK!!!haaaaaa.bukan CICAK yee.tapi kita main CAK CAK.hahaha.dah lamaaaa gilaa tak update blog.*lama ke?*terasa rindu untuk mencoretkan sebuah entry.hehehe.actually banyak sebenarnya nak update,tapi terlalu sibuk dengan kekangan daripada pelbagai situasi.haihhhh.tolong bunuh saya macam dalam cerita SAW boleh tak?*takpayahlahtakot*tension tahap gaban ni dengan banyak benda nak kena buat dan settlekan secepat mungkin...ok mari kita tengok situasi yang meng-stress-kan diri,jiwa,hati,otak,akal dan sewaktu dengannya lah.*kansenangcakapsatubadanje?*

situasi 1


aku merasakan tension bila banyak benda yang perlu disettlekan dan mengejar masa.lebih lebih lagi kalau tahu last minit ataupon kerja datang berlambak tetibatiba jer datang macam pisau terbang tah dari mana tetiba nak kena submit dalam masa bebehrahpahhahrih je.ceritanya begini.*dabebelpepanjangbarunakstartcerita*aku diberikan tugas iaitu process ke next stage dalam membuat short drama.iaitu bahagian script.memang tension habis la bila ade ahli QUIK Production buat perangai plak.merajuk dengan ahli yang lain,meeting pasal script dia tak datang.pergh mengelegak jugak la aku.sendiri cakap pasal commitment tapi sendiri yang buat perangai.aku pon tak boleh nak buat apelah,terpaksa bersabar selagi yang termampu.kalau nak diikotkan hati,memang aku nak jumpa nak marah dia.tapi sabar dulu lah.baru second stage ni.2 kali dah cakap tapi tak dikotakan.aku nak tunggu berapa banyak kali lagi dia janji dan tak dikotakan.dah lah script perlu submit 3/3/2011.kang kalau tak siap script memang aku petik nama ar.nak buat macam mana lagi.dah lah 3 haribulan tu minggu exam.pergh.tension aku.


situasi 2


ok situasi ini berlaku apabila Pn.Hajar dari bahagian HEP call aku mengatakan bahawa pihak mara *barunakmohon.dahketinggalanzamandah* dah check borang permohonan.tapi ada document yang mara minta secara mengejut.hari ini bagitahu,nak document hari isnin/selasa.kalau hantar selepas hari rabu,mara akan tolak permohonan tersebut.pergh.tak boleh bla.bagitahu last minit.hari ni dah la hari jumaat.esok sabtu.pejabat PT bukak ke?nak aku balik KL minta kat PT pasal surat pengesahan perlepasan dari PT yang mengatakan aku dah tamatkan tajaan dari PT.itu satu.pastuh pasal penyata pencen ayah aku.pihak mara nak penyata/surat pengesahan pencen ayah aku yang menyatakan berapa jumlah pencen ayah aku.memang best la kan minta hari jumaat isnin/selasa kena bagi.kalau semua bukak sabtu ahad,kolej aku pon dekat je dengan PT semua takpe juga.ni kat IPOH PERAK.bukan KL.memang nak tak nak perlu berusaha keras untuk dapatkan 2 document tersebut secepat mungkin.pastuh terangkan kat mak aku plak pasal surat pengesahan perlepasan dari PT.kena ambik dari PT sendiri bila da siap process,PT akan mengeluarkan surat itu.tapi mak aku plak suruh tanya HEP yang PT ade bagi cop kat borang ape tah.boleh terima tak?berulang kali aku cakap SURAT PENGESAHAN PERLEPASAN.dia nak gak cakap pasal cop tu.last last dia mengalah dan akan cuba pergi pejabat PT esok untuk bertanya.tension aku.


situasi 3


aku perlu menyiapkan website mengunakan coding dengan tema yang diberikan iaitu website tentang cerita horror,bunuh bunuh ke hantu ke ape ke yang macam 13GHOST ke,paranormal activity ke hantu kak limah balik kampung ke*oppsssalah.iniceritalawakbukanhorror*.haa yang itu laa itu laa dia.lagi satu pilihan ialah cerita tentang fairy tale.haaaaaa cerita macam barbie tu ke,shrek tu kee haaa yang macam tu lee.tapi yang geramnya,info yang aku cari takde.pastuh lagu background yang seram beram ni plak susah sangat nak cari.cam hape je.dah la kena buat documentation lagi for this website.lagi laaa aku geram.hantar isnin ni.pergh memang struggle laa kan.haih.tension aku.


situasi 4


aku perlu struggle antara situasi 1,2,3 dan 4 ini iaitu mengenai examination yang bermula pada 28/2/2011 sehingga 4/3/2011.jadi aku perlu membahagikan masa dengan sebaik mungkin untuk study juga lah.memang terasa pecah kepala la buat masa ni nak kena buat itu ini.tu pon sib baik aku da selesai buat satu kertas kerja.kalau tak,bertambah tension la aku jawabnya nak kena hantar itu ini buat itu ini sana situ.pergh...tension aku.


lihat,dalam 4 situasi ini,semuanya melibatkan ketensionan aku.jadi tak taw lah ape nak jadi dengan diri aku ni.tension je memanjang.orang kata study ini enjoy,tapi sekarang ni terasa tension sangat sangat.orang kata,time study ni kita selalu nak cepat habis dan nak kerja.bila dah kerja nanti,kita akan rindu untuk masuk belajar balik.betul la kot sebab sekarang ni aku merindui zaman persekolahan aku.time sekolah dulu,bila lahh nak cepat habis sekolah.bosan dan tension dengan keadaan disekolah.sekarang rindu plak sekolah.*tahhapehapetah*
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Wednesday, February 23, 2011

give me a break

assalamualaikum kepada semua para pembaca.kali ini nak update short entry sedikit tentang apa yang berlaku.maksud saya,nak menegur cara cara orang mengadu sesuatu terhadap orang lain.ok dalam hidup ini,tipu lah kalau ade orang yang cakap tak pernah mengadu dengan sesiapa pon.maksud saya di kalangan manusia lah.dengan Allah,itu sudah pasti.kita sebagai manusia,kadang kala naluri dan nafsu dalam diri kita akan mengatakan sekali sekala tu,biarlah ade orang yang melayan pengaduan ini ketika itu juga.manusia ini dilahirkan dengan sifat sabar yang sangat tipis.jadi bukan nak kata mengadu dengan Allah,tapi Allah tak dengar.bukan.maksud saya,sekali sekala tu mahu juga pertanyaan itu dijawab dengan kadar segera.jadi nak pertanyaan itu dijawab dengan kadar segera,kita akan mengadu dengan orang lain tentang perkara itu.

cara nak mengadu pon perlu ada caranya.jangan lah semua benda pon nak mengadu kat orang lain.maksud saya,perkara yang kecil dan remeh temeh seperti "eyh makwe aku kenakan aku la.tak puas hati betul aku."pastuh gelak gelak.itu bukan benda yang penting pon nak mengadu.kadang kadang ni orang yang menjadi pendengar ini merasa bosan sebab perkara yang diadukan hanyalah perkara remeh temeh.

sebagai seorang pendengar,apa yang diharapkan daripada orang yang menghadapi masalah ialah masalah yang serius dan penting sampai menjatuhkan prestasi seseorang itu,menganggu emosi sehingga down sangat sangat.haa perkara macam itu la yang harusnya diadukan kepada seorang pendengar.bukan benda yang ngarut karot pon nak mengadu.


tolong ar.saya berasa rimas sebenarnya dengan situasi seperti ini.terasa rimas sangat sangat.saya pon ade masalah saya sendiri yang mana,saya sendiri akan menceritakan perkara yang penting je dengan pendengar yang sudi mendengar.bukan perkara yang tak penting dan memang tidak memberikan kesan yang sangat mendalam dalam kehidupan.

saya sangat pasti,anda semua kadang kadang bila ade orang mengadu benda yang remeh temeh mesti korang pernah terlintas dalam fikiran korang perkataan ini "ek eleh.benda kecik macam ni pon nak mengadu macam perkara besar pulak" maksudnya,kecoh la.perkara kecik pon nak mengadu macam perkara besar mengalahkan perdana menteri.

eyh tolong la eyh.saya rasa mana mana kaunselor kalau selalu dengar aduan yang kecik  dan tak berapa penting pon comfirm akan mengeluh.sebagai seorang pendengar,dia takkan mengeluh depan orang.tapi dia mengeluh dalam hati.dia tak nak tunjuk yang benda ni hanya merimaskan dia.sebab benda benda kecik yang tak penting itu sepatutnya kita boleh selesaikan sendiri kerana faktor usia yang meningkat dan semakin matang.

jadi sila lah mengadu benda yang penting penting sahaja untuk mengelak daripada orang tak nak berjumpa dan melayan kerana faktor yang suka mengadu perkara yang tidak penting.rimas sangat kalau macam ni.sorry la kepada yang berkenaan kalau terasa dengan apa yang saya catatkan kat sini.

setiap orang ade had kesabaran dia.sama juga macam saya.kalau hampir setiap masa mengadu benda yang tak penting dan agak kecik,memang saya sendiri akan terasa nak marah je dan berdiam diri je.tak pon mengelakkan diri daripada mendengar aduan yang tak penting.

bukan nak kata tak boleh nak jadi pendengar,boleh je.boleh sesangat.tapi biarlah perkara itu betul betul important macam da terdesak sangat ke,terasa susah hati yang melampau lampau ke,saya tak kisah.tapi kalau benda yang tak penting nak mengadu,saya rasa lupakan jela nak bagitaw saya sebab saya berasa rimas.kalau penting,silakan.kalau tidak,lupakan.

sorry to say like this.i'm tired of listening for unimportant things.give me a break please.


Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Monday, February 21, 2011

alhamdulillah.



assalamulaikum dan selamat sejahtera,salam satu malaysia,salam satu bumi salam satu alam semesta salam ukhwah kepada semua sekali.yang pertama sekali alhamdulillah syukur terhadap Illahi kerana menemukan kita semula dalam entry ini.alhamdulillah kerana masih lagi diberi kesempatan untuk melihat,bernafas,mendengar,merasa dan sebagainya.syukur terhadap Allah.Allah itu maha besar.janganlah kita sombong terhadap Allah itu.bak kata Dr.Shaker Mustapa "im a small guy in a big city".itulah tema yang dipegang untuk hari ini sehinggalah saat terakhir hembusan nafas dari jasad yang dipinjamkan ini.

err tetiba je jadi ustaz sebentar.agak berlainan ye pada hari ini.yela baru sahaja selesai seminar sahsiah pelajar cemerlang.haa jadi insaf skit la sebab dapat banyak ilmu yang baru yang tak pernah lagi dapat,disajikan pada hari ini.memang sangat menarik lah sekiranya Dr Shaker Mustapa ini memberi motivasi dengan gaya bersahaja dan padat.itu yang penting.sekiranya ade lagi motivasi anjuran dari Dr.Shaker Mustapa ini,pergi lah merasai kehebatan beliau mengendalikan motivasi yang diperuntukkan.memang tak rugi.

kat sini sebenarnya nak bercerita tentang presentation ideation tentang jalan cerita dan title sequence untuk short drama QUIK production.alhamdulillah jalan cerita tersebut telah pon diterima dengan begitu baik sekali dikalangan lecturer yang mengajar.

sebelum presentation itu,Quik production sangat gementar nak present ideation kami sebab,kami tak rasa yang kami punya ideation dapat diterima baik oleh lecturer yang berkenaan sebab ketika menghantar proposal hari itu,banyak yang dikomen oleh lecturer terbabit.

selalunya group yang present tentang ideation ni sekejap je,tapi tengok ade group yang lama sangat kat dalam,so agak nervous la nak present.Quik Production memang tak bersedia langsung nak present tadi sebab saya sebagai pengarah sibuk dengan program sahsiah pelajar cemerlang.jadi disebabkan mendapat msg dari rakan sekelas group lain,saya pon naik lah untuk join bersama sama present depan lecturer.

yang tak boleh blah nyew,lecturer terbabit siap rekod lagi apa yang group production present.setiap group mereka rakam.memang agak speechless untuk berkata-kata depan videocam.yela saya ni orang miskin,mana pernah berdiri depan videocam untuk dirakam.haaaaaaaaa.disebabkan itu,saya pon mengambil pendekatan bersifat positive iaitu tidak menghiraukan videocam tersebut dan membentengkan terhadap lecturer terbabit.yang lagi satu tak boleh blahnya,crew production semua senyap je masa presentation.agak terkilan jugalah sebab diorang cakap nak backup story semuat tu,tapi bila present satu patah suara pon tak keluar.masa ni da ade nampak sedikit reaksi tentang kerjasama ye.memang kerjasama buat masa ni sangat kurang sebab masing masing tidak mahu bersuara dan mengambil bahagian untuk bercakap dihadapan.

saya sebenarnya kalau boleh nak orang lain pon merasa untuk bercakap kat hadapan tapi malangnya semuanya masih duduk didalam kepompong sendiri lagi.seolah olah mereka merasakan cukuplah dengan ape yang dah ada.bukan maksud saya untuk tidak bersyukur dengan nikmat yang telah dikurniakan,tapi kita sebagai manusia,mestilah mahu cemerlang dari segala segi yang kita boleh.tapi kalau nak cakap kat depan lecturer dalam sebuah bilik pon tak berani,macam mana nak cemerlang??*tetiba je masuk topic discussion masa seminar tadi*

so saya jelah yang bersuara lantang mempersembahkan ideation production kami.sekiranya saya tiada tadi untuk presentation,rasanya crew production saya tergagap gagap rasanya nak bercakap dihadapan lecturer.bukan nak kata bangga diri,sombong bodoh dan berlagak pandai.saya kalau boleh,nak maju kehadapan,biarlah sama-sama.janganlah asyik orang sama je yang mendapat ilmu dan skills untuk diasah.tak bestlah kita berjaya sorang sorang je.dalam belajar ni,kalau nak menarik,orang berjaya,kita pon sama sama belajar dan berjaya,bukan berjaya seorang.itu maksudnya.

so saya harap sangat sangat dengan group production saya sendiri,tampilkan identiti diri sebenar anda dihadapan lecturer.jangan biarkan lecturer ingat wajah orang yang selalu berkata-kata dihadapan.biarlah lecturer mengingati wajah wajah orang lain juga.secara tidak langsung,kita dapat merapatkan silaturahim antara sesame kita.alhamdulillah lah sekiranya kita memperolehi manfaat dari apa yang kita lakukan.takdelah sia sia je.ilmu yang nak dikejar,jangan malu.kalau malu,ilmu itu takkan datang.

Allah.ruginyalah kalau macam tu.belajar ini sebenarnya seronok.serius seronok.tapi bagi student yang tak best pasal belajar ni apabila tiba waktu peperiksaan.itu adalah normal bagi setiap student.kan?saya sendiri pon tak pernah terlepas dari itu semua.saya sendiri mengaku akan hakikat menjadi pelajar ini.tapi ilmu yang ada di dunia ini takkan habis untuk kita pelajari sehingga ke akhir hayat kita.

maksud saya,belajar biarlah untuk menjadi cemerlang dan mencermelangkan orang sekeliling.janganlah kita kedekot untuk berkongsi dengan apa yang kita dapat.sekiranya kita tak beramal dengan ilmu yang kita pelajari,nescaya ilmu itu akan hilang dengan serta merta.*panjangnya membebel.*

malas nak bebel lagi dah.assalamualaikum.


Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Sunday, February 20, 2011

QUIK Production!

assalamualaikum kepada semua readers dan stalkers yang setia membaca entry yang tidak seberapa ini.err terus proceed jela  ke main thing ok?

sebenarnya tak tahu nak update pasal ape kat dalam blog ni.serius takde cerita ape yang boleh dikongsikan bersama.errkkk.let me think.......haaaa cerita pasal production saya la ye?baik mari baca :D

sem kali ini ada task yang sangat besar.setiap sem ade project besar dia melainkan sem 1,belajar basic je.sem 2,project besar ialah editing/photography.jadi sem kali ini project besar adalah shooting video.haaa menarik kan??memang menarik tapi banyak benda nak kena buat.kena buat proposal tentang cerita yang nak dishooting,then kena buat script,pastuh kena buat storyboard dan seterusnya.

sekarang ini production saya masih di fasa satu iaitu proposal yang dah hantar dan tunggu untuk dibentangkan ideation kepada lecturer esok.tapi saya tidak terlibat dalam pembentangan ideation itu walaupun saya sebagai director untuk production ini kerana,saya terlibat dalam program pelajar akademik cemerlang.MPP diwajibkan pergi -.-"

baiklah mari kita pergi ke posisi jawatan yang ada dalam skop production.terdapat 7 jawatan yang mesti ada dalam setiap production.1st perlu ada director,of course la kan.hahaha.2nd instructional director.3rd art of graphic.4th video and sound specialist.5th script writer.6th animator dan lastly 7th,programming.haaa.ini ialah senarai lengkap untuk sesebuah production untuk shooting video/flem/short drama.

jadi memandangkan batch saya hanya 50 + + sahaja,jadi satu production minimum hanya 4 orang dan maximum 5 orang.mari saya perkenalkan ahli production saya berserta jawatan yang disandang.

director
of courselah saya jadi director secara tidak langsung dan tak diiktiraf lagi.sebab idea jalan ceria semuanya berasal dari idea saya.jadi sayalah yang akan mengarah shooting dan bagai mana jalan cerita itu dilihat dari kaca mata videocam.hehehehe.jangan ingat kerja director ni mengarah orang je.penat tahu nak jadi director ni sebab semua bahagian dia perlu masuk untuk memastikan semuanya berjalan dengan lancar.so agak busy dan perlu follow up semua orang.

editor/animator/script writer
memperkenalkan,azlan.haaa dia ni bab bab software dan design memang hebat lah kan,sebab itu posisi dia didalam editor.script writer dan animator tu bukan dia seorang buat sebenarnya.semua orang terlibat sama sekali.jadi takdelah terasa beban nak buat script seorang diri kan??haaaa kerja sama ahli kumpulan sangat diperlukan disini ye.

director art of photographer/graphic
memperkenalkan saifullah.haa dia ni orangnya melatah,tapi memang memberi cooperation yang sangat sangat memberangsangkan.terima kasih saiful.heeee.kerja dia bukan untuk tangkap gambar sahaja,tapi menentukan posisi mana yang sesuai untuk shooting guna videocam.haaa susah tahu jawatan ini,tapi just buat jelah dulu nanti saya tolong ejas ejas kan video cam tu ye.

soundperson
haaaaaa memperkenalkan firdaus.dia ni last minute tukar dengan afifah sebab susah nak follow up dengan group dia yang terdahulu sebab group dia dulu 3 orang repeat/add subject ini.so nak jumpa amat susah la berlainan masa dan kelas.so dia masuk group saya.tugas dia ialah merakam suara dan secara tak langsung membantu saiful dan azlan.merangkap P.A saiful dan azlan lah.

lastly tak lain tak bukan jawatan animator rasanya.lupa plak lagi satu jawatan ni.
jawatan ini disandang oleh ahli baru kami iaitu efa.budak sem 4 yang repeat project ini.sooo gaya dia pon macam tak boleh nak bagi sangat commitment.bukan saya seorang je cakap,ahli group yang lain pon same gak cakap macam tu.yela saya explain pasal short drama pon,dia macam yee tak yee je dengor.jadi tak boleh nak harapkan sangat lah si efa ni.bagi kerja senang senang je sebab first meeting dengan dia pon dia datang lambat.pastuh dia ni suka ponteng kelas.

saya sebagai director,tak patut menilai seseorang itu macam itu kan?jadi saya ambil pendekatan positive dengan membenarkan dia menyertai produksi ini walaupun pada awalnya commitment macam kureng skit,tapi bagi saya,setiap orang berhak mendapat peluang ke-dua kan?so wait and see how is her performance.

secara tuntasnya*tetiba je masuk ringkasan ye?* hahahaha.secara tuntasnya,semua orang akan memberikan kerjasama tak kira walaupun berlainan jawatan,saya harap semuanya berjalan dengan lancar tanpa apa-apa halangan yang berat.harap harap begitulah kehendaknya.walaupun berlainan posisi,diharap semua ahli production mampu memberikan pertolongan dan kerjasama yang ape orang cakap,utuh?haaa.utuh lah bila diperlukan ye kerana kita sesama memerlukan antara satu sama lain.tanpa crew,siapalah director,tanpa director siapalah crew kan?ade orang kata tanpa director,crew lantik la director kan?ape susah.hahaha.ini hanya sekadar gurauan sahaja ye.dont try this at home :D

nama production ini ialah QUIK PRODUCTION.nama QUIK ni dapat dari firdaus.kalau nak diikotkan saya,saya nak letak salah satu dari 4 nama yang saya terfikir iaitu complicated production,optima production,messy production dan guess production.antara semua itu,messy production yang paling saya kenan.tapi apa boleh buat,nama pon director so perlukan persetujuan ahli kumpulan untuk nama production.jadi banyak gak lah nama idea production ni,tapi last last QUIK PRODUCTION menang dalam pilihan raya mengundi.hehehe.buat masa ni logo semua masih dalam perbincangan.so nantikan logo production kami tak lama lagi. :D

itu je nak cerita.nak tahu short drama tentang apa?haaaaaaaa tunggu.hahaha.nak tahu juga?alaaa tak perlu lah.nanti nanti je eyh??eyh degil plak ye?nak kena piat telinga?errr yela.dah dah tak mo nangis dah.tak comel.baik saya bagitahu tajuk short drama saya sahaja ye,pastuh janji jngan nangis ye?haaa baik.macam tu la dengar cakap orang.hehehe.baik tajuk cerita short drama saya ialah SAHABAT.jadi nantikan kemunculan short drama arahan Aisis dari QUIK PRODUCTION yee.harap bawak bersabar ye kawan kawan :D

*maaf takde gambar sebab BB da sampai limit dah T.T  *
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Friday, February 18, 2011

cemburunyaalaahh.

assalamualaikum semua yang tak pernah jemu nak menatap entry blog yang tah hape hape tentang kemengarutan yang dicatitkan.selamat datang dan selamat membaca kepada semua sekali.tadi ade terbaca blog kak Dhia Delisha tentang holidaynya di langkawi.

terasa sangat cemburu dengan family yang suka pergi sana sini bercuti.serius jeles.yela family saya bukanlah orang yang suka pergi holiday ke tempat tempat menarik.dalam malaysia ni,yang pernah pergi dengan family cuma perak dan johor bharu je.itu pon balik kampung.selain itu nak g holiday dengan family memang tak pernah.

yelah dalam keluarga saya yang paling bongsu.abg yang 1st dan 2nd masing masing kerja.jadi kalau pergi holiday tu,abg yang 1st dan 2nd memang takkan pergi.alasannya dah ade plan dah untuk hari tersebut.dah lah jarang mak ayah ajak pergi holiday.kalau pergi holiday pon dalam selangor jer.tak keluar pon dari selangor.

jeles betul bila tengok kawan kawan pergi holiday merata-rata tempat.kan best kalau saya pon boleh pergi holiday macam diorang pergi.takde la terasa terperap je kat perak,selangor dan johor bharu je.kadang kadang tu teringin la juga nak pergi tempat lain,tapi faham faham jela,mak selalu cakap "semua tempat takde ape yang menarik dan best pon.buat ape pergi.bazir duit je" itu la yang selalu mak cakap bila saya tanya pasal holiday.

seumur hidup tak pernah pergi holiday dengan family.selalu pergi ikut sekolah je.itu pon dalam selangor juga.sekali je pergi pahang ditaman negara untuk camping.sebab itulah kalau ade camping memang pantang kalau saya tak pergi join sebab boleh pergi ke tempat tempat lain sambil melancong.itu jelah cara alternatif untuk keluar dari terperap je kat satu tempat.

tapi masa sekolah dulu,mak selalu tak bagi juga ikut pergi camping.banyak kali pergi ke tempat yang menarik seperti g langkawi,g kedah,g perlis dan sebagainya.memang rugi betul,melepas.tapi dah mak tak bagi nak buat macam mana.bagi mak,akademik lagi penting.selalu kena marah juga bila minta izin nak ikut pergi camping.sampai da macam fobia nak minta.tapi disebabkan hati dah kata nak ikut pergi melancong ala-ala camping tu,saya tebalkan muka untuk bertanya.kadang kadang jelah boleh ikut.

memang saya tak nafikan akademik itu bagus untuk ketika keluar bekerja.tapi ini kan zaman sekolah.zaman remaja.takkan nak duduk menghadap buku je memanjang kan?sebagai seorang remaja,masa ini jelah masa untuk mengumpul segala kenangan dan pengalaman untuk dijadikan cerita yang indah ketika dah kerja nanti.yela da kerja nanti,mana ade masa nak pergi sana sini lagi.nanti bila orang tanya dulu study buat ape je?best tak?,dah terkedu dah nak cerita.yelah study duk menghadap buku je tak g memana.terasa segan jugalah bila ade orang tanya macam tu.

haih...serius saya berasa cemburu dengan family yang selalu pergi holiday.
nikmatilah selagi yang boleh ketika berholiday.

T.T
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Wednesday, February 16, 2011

pertemuan kali kedua

assalamualaikum kepada semua pembaca,pem-stalkers,dan pem-follower yang setia membaca entry yang tah hape hape yang agak syok sendiri ye.sangat syok sendiri.perasan bagus semuanya lah,ade kat dalam blog ini.heee bangganya dengan diri sendiri.ish tak baik bangga diri.kang lupa diri.betul tak?hahaha.

ok memandangkan "yang teristimewa" mendapat sambutan yang menggalakkan dari para pembaca,follower dan stalker,dan atas permintaan yang teristimewa juga,saya ingin mencoretkan sebuah lagi kisah pertemuan antara saya dan yang teristimewa.haaaaa.saya akan mencoretkan sebuah kisah yang berlaku dalam masa satu hari itu.ramai yang suruh saya cerita dengan lebih lanjut dan detail.saya tak tahu pula kisah pertemuan saya dan yang teristimewa itu menarik untuk dibaca oleh para pembaca sekalian.dapat banyak feed back dari pembaca terutamanya dari sahabat bloggers dan di FB.jadi saya coretkanlah lagi sebuah kisah pertemuan dengan yang teristimewa.

hurm...ketika itu,saya sedang bercuti dan ketika itu juga,saya sangat bosan dalam meninti hari hari yang bosan tanpa aktiviti.ketika itu,sudah agak rapat dengan yang teristimewa.jadi saya pon bersms lah dengan yang teristimewa itu.gembira bila sms dibalas.haha *muka senyum lebar*

kalau tak silap saya,ketika itu dalam bulan June.sebelum saya mendaftar semester ditempat saya belajar.jadi saya nak ambil kesempatan yang dah tak berapa lama dah yang ada di KL ketika itu,untuk bersua kembali.sebenarnya awal cuti semester itu lagi dah ajak yang teristimewa keluar.*dating la.*

tapi sering kali ada halangan yang terjadi.yelah,keluarga dia jenis yang agak strict dengan apa yang berlaku.so dia takde kebebasan sangat untuk keluar ke mana-mana.jadi nak jumpa tu,selalu tak dapat.dapat lepas rindu kat SMS je la.itu pon jadi la daripada menanggung rindu tak lepas lepas.betul tak?hahaha.

then lepas itu,7 hari sebelum balik ke kampus,saya sekali lagi SMS dengan yang teristimewa untuk bersua muka untuk kali terakhir sebab lepas ni,dah tak jumpa lagi dah.dah masuk sambung study balik.so akan busy dengan assignment dan project yang nak kena selesaikan secepat mungkin,jadi mungkin ini jelah peluang untuk berjumpa dan selepas itu kalau nak jumpa lagi,tunggu lah cuti next sem lagi.

yang teristimewa pon membalas mahu berjumpa tapi tak tahu lagi bila,but dalam minggu itu jugalah nak jumpa.then setkan tarikh.pada hari khamis bersamaan dengan 24 June 2010.*ingat lagi tarikh yang bermakna ini*yang teristimewa kata selepas sekolah,dia akan datang bersama rakannya bernama *&%&^$%^!@.

jadi memang melompat lompat la macam kanggeru yang tak boleh duduk diam.melompat je.*tipu je tu* ok bukan tipu.cuma melompat dalam hati jela.sebab berjaya ajak yang teristimewa keluar berjalan jalan walaupun ade rakan yang teristimewa,tak kisah la pon.janji bersua muka dengan dia.betul tak?betul tak?hehehe.

tibalah pada hari yang dinanti nantikan iaitu 24 June 2010 pada jam 3.30 berjumpa dia ^$#!^#^@%!.tapi,ketika itu saya datang awal.tunggu yang teristimewa,tapi dia pergi makan dulu dengan rakannya.ketika itu,saya pon lapar juga,tapi,biar jelah mereka makan.saya tak makan pon takpe rasanya?hek hek.diorang makan carl's JR.pergh.meleleh air liur tengok mereka berdua bawak ke hulu ke hilir dengan cawan air dia.hahahaha.

lepas itu,dia suruh jumpa kat %^%$^%#!@# sebab dia tak nampak saya.then saya pergilah kat situ.tapi ,time tu saya berada satu tingkat atas dari tempat yang dijanjikan.dan dia tak nampak saya.jadi saya SMS dia cakap saya berada dihadapan dia di satu tingkat atas.then dia cakap,dia nak merajuk sebab saya buat dia macam tu.maksudnya saya perhatikan dia dari jauh tapi tak bagitahu saya berada berdekatan dengan dia.*haa romantik tak?hahaha*

then saya pon pergi lah ke tempat lain.dan yang teristimewa ni pon pergi ke tempat lain.dia ingat saya merajuk dengan dia sbab dia memain je tadi.dia pon berpusing pusing la cari saya dimana saya berada.ketika itu,niat saya nak pujuk dia,tapi dia pula ingat saya merajuk membawa diri ke tempat lain.dia sms saya tanya kat mana sebanyak 3 kali.saya cakap saya ade kat area situ,padahal saya kat tempat lain.

kali ke 4,dan yang terkahir seklai dia sms tanya saya kat mana,saya pon bagitahu lokasi sebenar saya kat mana.iaitu didepan kedai makanan SUBWAY.haaaa saya ade bawak surprise untuk dia gara-gara dia merajuk tadi.para pembaca mesti nak tahu apa yang saya bagi kan?haa mari lihat gambar dibawah.taadddaaaa.surprise!



haaa teddy bear ini lah yang saya bagi untuk pujuk dia ketika itu.tapi bukan yang dalam gambar ni lah.tak boleh nak dedahkan gambar teddy bear yang sebenar nanti bocor rahsia,susah.haha.ketika saya bagi kat yang teristimewa teddy bear itu,muka dia merah sangat.haha.comel.merah je muka.macam nak nangis bila dapat teddy bear secara tiba tiba.*surprise kan?*

selepas terima teddy bear itu,dia segan nak bawak teddy bear tu jenjalan sebab orang ramai tengok je dia bawak teddy bear tu.takde la besar mana.saiz teddy bear tu boleh dipeluk lah.haaa.dia bawak teddy bear tu sambil peluk jenjalan.memang comel time tu.hahaha.dia cakap,ingatkan nak merajuk betul betul dengan saya sebab saya pergi macam tu je tinggalkan dia.then da dapat teddybear ni,dia tak jadi nak merajuk,sebaliknya dia senyum panjang lebar.manis je muka dia ketika itu.*tak dapat nak lupa senyuman itu*

selepas itu,tak banyak masa yang kami dapat luangkan bersama sebab yang teristimewa perlu pulang pada petang itu.jadi jalan dating kejap je.dalam pukul 5.30 dah balik.so tak banyak dapat berborak dan berdating tambahan lagi ada rakan yang teristimewa.memang segan habis la time tu yang teristimewa dengan rakannya.saya selamba buat derk je.hahaha*muka tebal* jadi saya pon teman lah yang teristimewa balik ke rumah rakannya itu,tapi tak sampai depan rumah lah.hampir sampai je.

haaa best tak?best tak??tak best pon cakap best gak.kalau tak tak nak kawan*gedik tetiba*hahahaha.ini adalah permulaan kisah sebenar yang terjadi dalam hidup dan diadaptasikan ke dalam entry ini.secara amnya ini adalah pengalaman pemilik blog ini sendiri.jadi dilarang copy copy ye.ini hak milik cipta terpelihara.kang tak pepasal ade yang kena saman*cey wahhhh*

kalau korang nak tahu,selama berkenalan dengan yang teristimewa ni,3 kali je kami pernah berjumpa.tak percaya kan?3 kali je.bagi saya 3 mewakili sesuatu maksud iaitu bermaksud 1 4 3.suka hati saya la nak maksud bagaimana.ini cara saya.jadi saya punya suka.hahaha.*kerek je*haaaa.takde lah.saje je buat maksud begitu.tapi bagi saya macam itu la maksudnya.kalau ade perjumpaan kali ke empat,tak tahu la ape maksudnya.hahaha.harap harap ade la perjumpaan selepas 3 itu.


*rindu bertandang kembali*
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

apa bila da sampai haaa mula la nak itu ini itu ini T.T

assalamualaikum kepada semua para pembaca termasuk stalkers yang memang suka benor mengintip dan bertandang ke teratak coretan huruf hak milik Ai-Sis.

terasa sangat sangat fed-up sebenarnya apa bila BROADBAND tersangat lembap mengalahkan siput kura-kura yang memang terserlah kelembapan diri menatang tu sendiri.

bila keadaan ini menimpa diri,mula laa terasa nak sepak terajang semua kluar tak pepasal.lagi lagi kalau nak balas balik shoutout kat blog orang lain dan blog dia ade lagu.memang terasa nak campak je laptop ni.haaaa gara gara bengang dengan BB yang kelajuannya macam siput sebab da nak sampai limit.geram betul.cepat la bulan 3 cepat.nak laju laju balik T.T

oh ye bila cakap pasal nak laju laju ke masa depan ni,terasa stress pula dengan kerja yang bertimbun timbun ni.serius stress gila kot.semua nak hantar date yang sama.tempoh masa yang diberikan pula,2 minggu la 3 minggu la.yang bagi tempoh lama tu,tak perlu ambil kira la kan,tapi yang bagi pendek pendek ni yang sakit kepala.

nak buat bukan sikit,banyak tapi dalam tempoh yang sikit.kalau korang kena macam saya kena ni,comfirm nak jerit dan nak marah marah orang.silap hari bulan bila cakap,tetiba ade api kat dalam mulut.perghhhh.sampai macam tu sekali kalau terlalu stress.*ok tipu je* tapi saya memang stress T.T

banyak kerja nak diselesaikan,banyak benda nak kena study,banyak benda nak kena follow up.itu baroo kerja dalam kelas.belum lagi masuk bab bab nak buat kertas kerja untuk aktiviti kolej semua tu.pergh...bertimbun benda nak kena selesaikan dan kejar masa.haih...tension tension.

mulai hari ini,aku nak jarang keluar rumah memalam lah.nak selesaikan semua kerja secepat mungkin.ni banyak keluar lepak memalam,kerja ape pon tak boleh nak settle,memang ar.ape nak jadi laa dengan aku ni. *tampar muka lelaju*


haaa lagi satu yang saya tersangat tensionnya bila BB lembap ni ialah kat blog yang saya lawat ni,shoutmix dia sembunyi kat sidebar.yang ade gambar kena clik baru nak keluar shoutout tu.haa yang tu la.nak tunggu pergh bapak ar punya lama.bongek betul.*tetiba masuk topic balik*

saya benci benda yang boleh disettlekan dengan cepat,tapi dilambat lambat kan seperti dalam situasi BB ni hah.rasa nak lempang campak kat tengah jalan biar kereta semua gilis gilis BB ni hah.tapi sib baik si BB ni banyak berjasa kat saya ni.kalau tak,memang mampoih aku kerjakan BB ni T.T

oh yea,jadi untuk masa terdekat ini akan kurang update dalam teratak huduh saya ini,harap maaf.pape pon tinggal kan la link kat atas teratak huduh saya ni.bila saya online,BB pon da kembali laju,saya akan blog walking kembali,follow blog korang dan dan dan balas balik apa yang ade di shoutout ye.

i tak suka BB lembap la nyah!

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Tuesday, February 15, 2011

yang teristimewa :D

salam kepada semua readers,para blogger mahupon yang singgah sana sini untuk membaca setiap entry coretan hak milik Ai-Sis.terima kasih kepada semua yang masih lagi tidak jemu jemu untuk melawat blog yang tak seberapa ini dan menyokong saya untuk meneruskan mencoret entry entry yang merepek dan merapu serta mengupdatekan blog ini secara tidak langsung.terima kasih semua.

haaaa kali ini nak bercerita tentang perkenalan saya dengan si teman istimewa saya ini.haaa mesti korang semua teruja dan excited nak dengar kan?yela selama ni takde pon entry post di blog ini yang mengutarakan babak-babak dan saat saat perkenalan pemilik blog ini dengan yang teristimewa dihati.bukan nak cerita ape-ape pon.cuma sekadar bercerita tentang saat mula-mula kenal je dulu.*permintaan orang ni*

baik pada pandangan orang lain,mungkin nampak saya ni tiada ciri ciri seorang romantik atau pon orang kata,ciri ciri orang yang sedang bercinta atau dilamun cinta.sapa-apa yang belum pernah kenal saya dengan sebetulnya,memang tidak tahu rahsia sifat saya yang sebenar melainkan orang yang da lama kenal saya.baik mari kita mulakan ceritanya.

berkenalan dengan yang teristimewa di hati ini adalah dari myspace yang sebenar benarnya.kenal sebab dia add dan dia cakap dia dari sekolah *&^*&%*^*& tempat yang sama saya belajar.kiranya saya ni senior dia lah.tapi masa saya habis tu dia baru je masuk sekolah tu.berpindah randah atas sebab sebab tertentu.dan dia juga tamatkan persekolahan di situ.

nak dijadikan cerita,biasa lah kalau orang yang kenal saya ni,saya suka kacau kacau mesra.maksudnya cepat sangat dan mudah untuk mesra dengan orang lain.secara tidak langsung,saya berkenalan lah dengan yang teristimewa ini.pada awalnya tidaklah rapat macam mana pon.dalam hati terdetik juga mahu bertemu dengan yang teristimewa ini.saya pon mintalah no phone dia,alasan nanti da kurang online dah sebab kerja dan akan pergi PLKN masa tu.dapat la juga no phone dia.tapi tak berapa nak contact sangat sebab tak berapa rapat lagi.ingat lagi tarikh itu.ketika itu bertarikh 20 julai 2009 sebelum pergi PLKN.haaaa masih ingat lagi.

time tu banyak masa free.jadi pergi ke sekolah untuk mengajar budak budak KRS tentang kawad,handle camping dan sebagainya disekolah.tapi ketika itu,jarang sangat jumpa yang teristimewa ni.jumpa pon,kadang kadang tak kenal sebab tak cam langsung.then tetiba dia msg kata ade nampak saya masa saya datang mengajar budak budak KRS.saya pon tercari cari la kat mana.rupanya banyak kerja nak kena settlekan untuk majlis ape tah masa tu.so saya pon ade la juga usha usha kat situ,tapi tak nampak.hahaha.

then pada tahun 2010,kami menjadi rapat.sangat rapat.tapi jarang berjumpa.yelah dia sangat sibuk dengan urusan disekolah disamping mewakili sekolah dalam drama dan kelab permata.so tak banyak masa boleh diluangkan bersama.cuma sekadar sms je.then ade la majlis sambutan hari guru.ketika itu ramai member yang cuti.so datang la lawat lawat sekolah serta guru guru sekalian yang pernah mengajar saya ketika sekolah dulu.then adelah ahli nasyid yang nak bagi kek untuk ustazah sempena hari guru.



ketika itu bertarikh 17 haribulan 5 bersamaan dengan hari isnin.sepatutnya 16 haribulan tapi 16 haribulan bersamaan dengan hari ahad,sebab itu sambut masa 17 haribulan.ketika itu baru lah betul betul bersua muka dan duduk bersama sama satu meja.ketika itu bahagia jangan diucap,tiada kata-kata yang boleh digambarkan ketika itu.haaaa.hebat tak?hebat tak?hahahaha.

masa dia ada kat kantin tu,saya panggil dia duduk bersama dengan ahli kumpulan nasyid yang lain meraikan kek khas yang dibeli untuk ustazah,tapi dia tak nak.segan.then lepas dah habis celebrate tu,diorang semua nak balik,tapi ustazah masih ada.dan suruh saya bagi kek kat junior-junior,selepas itu ustazah naik pejabat.jadi saya ambil kesempatan itu untuk tarik dia duduk satu meja dengan saya.

ketika itu lah saya terasa macam bahagia sangat sangat.yang teristimewa itu sangat segan sebenarnya dengan saya ketika itu.yelah dia berbaju kurung bewarna biru ketika itu.sangat cantik rupanya.tapi dia kepenatan masa itu sebab terlalu sibuk menguruskan majlis hari guru.

saya suruh la dia makan kek tu,tapi dia tak nak sebab tak suka.saya ingat lagi dia cakap,dia suka makan kek tiramisu.tapi yang bagi kat ustazah tu bukan kek tiramisu.dia pon menolak.saya pon jenis yang tak suka paksa paksa pon,jadi saya biarkanlah dia tak makan kek.

kami pon berborak borak lah sesame sampai ade la junior yang lain tegur saya tanya khabar semua.dalam hati da cakap*aisyeh kacau line betul orang nak dating* hahahaha.saya pon jawab dan layan jela junior semua tu.tapi diorang da macam "ehem-ehem" ceyh.kejam sungguh junior ni.hahaha.

then tengok yang teristimewa ni sangat sangat lah penat.disebabkan tak nak ganggu dia jalankan tugas,saya pon beransur pulang ke rumah sebab petang tu nak ke pyramid nak hantar kek kepada ahli kumpulan nasyid yang tidak dapat hadir ketika itu.kiranya bahagian dia la tu.

haaaaa ade lagi.tapi biarlah rahsia untuk kami je.hehehehe.apa macam?best tak?best tak?tak best pon kena cakap best gak.hahaha.susah tahu nak saya bercerita tentang perkenalan saya dengan yang teristimewa ini.ade lagi peristiwa yang lain,tapi buat masa ni biarlah rahsia ye.hehehe.
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Sunday, February 13, 2011

nak gambar

assalamualaikum kepada semua readers dan followers yang setia membaca entry yang dipost kemengarutan didalam blog ini.kat sini saya nak nyatakan bahawa saya sangat sedih.sedih sangat sangat.terasa nak menangis dah ni.ade tisu tak?naakkk tisu *wink wink*

korang mesti tertanya tanya kenapa si budak kecik ni rasa sedih kan?haaa*teresak esak* sebenarnya kan,broadband saya dah nak sampai limt dah.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.lepas ni dalam setiap entry dah takkan ade gambar seperti selalu dah.dah tak menarik dah entry saya.huwaaaaaa T.T

minta maaf ye sebab entry selepas ini sudah tidak secantik dulu yang dipenuhi gambar gambar yang boleh membuatkan anda semua mengingati setiap entry itu.haaa.kalau nak,kena tunggu la next month bila dah bayar bill nanti.huwaaaaaaa.lamanya  nak tunggu next month.=(

saya juga sudah tak dapat nak join contest pape lagi dah sebab semua contest mahukan gambar banner anjuran si penganjur.jadi sekarang dah tak boleh nak save gambar banner lagi dah.kang lagi cepat la sampai limit.terus tak boleh nak online beramah mesra dengan kawan kawan SB *merenung broadband dengan mata kuyu*

huwaaaaaaa.kalau nak gak gambar terpaksa la g CC ataupon cari free wifi di area tempat tinggal saya ni.huwaaaa malasnya lah nak pergi.kat kolej ade,tapi tapi tapi,tak selesa la nak post entry di kolej sebab ramai kawan kawan kolej yang suka melihat dan memerhati saya.*bajet hot je*saya berasa sangat sangat segan bila orang lain melihat saya lama-lama*saya seorang penyegan*

uwaaaa tolongg laaaaaaaa nak ade gambar jugak T.T
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Saturday, February 12, 2011

warning?



salam sejahtera,salam 1 malaysia buat para pembaca setia yang saya hormati tak kira siapa pun diri anda jua.dalam entry kali ini saya nak mencoretkan satu cerita tentang salah faham yang mana berlaku terhadap diri sendiri tidak lama tadi.mari mari dengar jom.eyh mistake error.mari mari baca jom.haa baru betul *wink wink*

saya telah diberikan warning oleh seorang jejaka yang saya tidak kenali.mungkin juga dari SB kerana warning yang diberikan oleh jejaka ini untuk saya kerana saya mengacau salah seorang sahabat dari SB yang mana saya menganggap wanita ini sebagai kakak saya.

isu yang dibangkitkan ialah "jom tido" haaaa.lain macam kan ayat ini?hahaha.ok untuk pengetahuan para para pembaca semua,ayat itu hanyalah gurauan atau maksud lainnya, "jom offline".haaa.bukan bermaksud tido sebilik nak buat bukan bukan semua ni takde.jauh sekali nak tidur sesame dengan bukan muhrim.tak pasal pasal kena tangkap dengan Jabatan Agama kang,naya ja.anak dara orang pula tu.perghhh tak sanggup nak tanggung ooiii.lagi lagi,jumpa pon tidak pernah,takkan saya berani nak tido sebilik dengan orang yang tak pernah jumpa?mana lah tahu orang yang kita kenal tak pernah jumpa ini,ade niat tak baik ke kan?haa tak ke naya tu??ini satu peringatan jika mahu berjumpa dengan orang yang tak pernah kita jumpa.kalau kita da comfirm,dah tahu betul betul siapa dia,dah kenal perangai dia,tak kisah la nak jumpa pon kan?tapi still kena hati-hati lah dengan dia.

satu lagi untuk pengetahuan para pembaca,saya jenis yang suka bergurau.tak suka keadaan serius.tak percaya,tanyalah semua orang yang mengenali diri ini.saya tak boleh berserius sepanjang masa.saya lebih kepada bergurau.bergurau tu,takde la melampau kan.just gitu gitu je untuk menghangatkan suasana dengan gelak tawa.itu je.

haaaa.bila sudah dikata atau dituduh macam tu,saya pon rasa tak sedap hati lah kan bila ade perkara kurang enak yang didengari itu timbul dikalangan kita kita ni hah.jadi saya pon mengambil langkah untuk selesaikan secara baik lah selagi yang boleh bertolak ansur,apa salahnya kan?jadi perkara ini telah diselesaikan dengan jayanya.hek hek hek comel.*ape yang comel tah*

nak bagitahu,jejaka ini mengambil tindakkan yang sangat betul ye,saya setuju dengan tindakkan jejaka ini dengan mengambil langkah untuk bertanya dan meminta penjelasan secara baik.alhamdulillah.kalau semuanya dilakukan secara baik,orang pon suka,takde pergaduhan,aman damai.betul tak?haaa.jadi,apa lagi?jadi lah seperti jejaka ini,apa-apa tanya dulu.tak mo main sembur dan sebagainya.tak elok.buatnya orang yang kena sembur tu gangester yang pukul pukul orang ke pembunuh ke,tak ke naya kalau orang ni cari orang yang sembur tadi?haaaaa.hati hati sebelum marah/sembur orang yang tidak dikenali lagi.silap langkah,habis lah.sib baik saya bukan gengster.jadi dapatlah selesaikan dengan cara baik.alhamdulillah.

kepada para pembaca semua,sila ambil ini sebagai ikhtibar supaya tidak berlaku perkara yang sama ini terhadap diri anda ye :)
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

rinduku menyulam pintalan doa

Udara yang diam begitu indah
Menghadirkan bola matahari
Dengan kemuning sinarnya
Aku teringat kamu
Terpuruk di sudut kamar
Menyanyi tanpa kata-kata
Rinduku menyulam pintalan doa
Tanpa lelah….
ke kiri ku buntu
ke hutan ku hilang
ke timur ku kosong

aku terus bosan dan tertekan
seperti waktu yang terus saja meninggalkan aku
dalam ke dasar kerak bumi yang belum diterokai

warna biruku rindui
jiwaku biru mewakili langit yang setia menemaniku
menunggu cintaku umpama si buta yang melihat syurga
umpama lampu yang yang terangnya malap
namun aku terus berharap dan menunggu 

kini malam tiba lagi kerana perginya cahaya matahari
disuarakan dengan bunyi rintisan hujan
seperti mahu saja aku mengenggam erat
gunung yang besarnya tidak terdakap
seperti itu jugalah rindu aku pada si dia
kini harus aku terus menunggu

atau hilang saja dilautan luas
ditenggelami arus masa dek berzaman
berkongsi kerinduan ini dengan alam


hasilnukilan:Ai-Sis

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

kenape?



assalamualaikum kepada semua pembaca setia yang mengikuti jejak jejak entry yang saya publishkan dari dulu sampai sekarang tak kira yang lama mahu pon yang baru.dalam entry kali ini,saya ingin membincangkan topic tentang,kenapa perempuan suka berkias kiasan bila menjawab soalan dan mengapa lelaki suka mengelak bila ditanyakan sesetengah soalan.mari kita proceed.

kita pergi kepada topic pertama iaitu kenapa perempuan suka berkias kiasan bila menjawab soalan.haaaa.kenape??selalunya bila si lelaki nak mengenali seseorang perempuan itu,contohnya si lelaki bertanyakan tentang umur,perempuan itu akan berkias kias atau lebih dikenali sebagai teka teki sebelum memberitahu umurnya yang sebenar.ini cuma salah satu contoh yang sangat ketara.

jadi bila saya tanya kepada sahabar blogger tentang topic ini,mereka mempunyai pelbagai pendapat masing masing dari kaum hawa itu sendiri.antaranya ialah,mereka mahu si lelaki ini berusaha untuk mendapatkan apa yang dimahukan.mereka juga memberitahu,sekiranya perempuan itu berkias seperti itu,maksudnya mereka sukakan si lelaki itu.selain itu,si mereka juga berkemungkinan ingin si lelaki menerokai diri mereka dengan lebih mendalam.dalam erti kata lain,jadilah gentlemen bila ingin berkawan atau cuba mendapatkan si dia dengan usaha yang tinggi.kalau takde usaha,mereka akan ingat bahawa lelaki itu tidak serius dan tidak mempunyai perasaan terhadap mereka.disamping itu,mereka juga berkata bahawa pihak mereka kadang kadang suka bermain tarik tali.maksudnya suka berkias kias supaya si lelaki mengunakan otaknya yang geliga itu untuk mendapatkan jawapan.bagi mereka,umur dan berat badan adalah rahsia terbesar buat diri mereka selain mereka berasa malu/segan dengan lelaki itu.

seterusnya mari kita lihat topik kedua kita iaitu,kenapa lelaki suka mengelak bila ditanyakan sesetengah soalan.bagi saya sebagai seorang lelaki,ade 3 kemungkinan yang sangat besar.nak tahu?mari saya beritahu rahsia disebalik kata-kata mengelak yang diutarakan oleh pihak perempuan pula.lelaki yang mengelak itu mempunyai sebab kenapa dia mengelak.bila mengelak,tandanya itu adalah rahsia.bila dikaitkan dengan rahsia,si lelaki lebih cenderung untuk  mengelak kerana malu untuk memberitahu perkara sebenar.itu kemungkinan yang pertama.kemungkinan kedua ialah kerana takut akan akibatnya.contohnya si lelaki ini membuat satu perkara yang salah,jadi bila ditanyakan tentang hal itu,lelaki ini akan cuba mengelak dari menjawab soalan yang ditanya dengan menukar topik kerana takut akan kesan yang akan dia hadapi jika memberitahu perkara sebenar.tak pon dia takut nak bagitahu kat kaum hawa tentang cinta dan rasa hati suka kepadanya kerana takut direject oleh kaum hawa.lastly kerana rasa tidak sampai hati untuk melukakan/mengkhianati orang lain.contohnya,si lelaki ini tahu tentang seorang hawa ini suka kepadanya,tetapi si lelaki ini tidak menyukai si hawa itu tadi,jadi bila si hawa itu tadi bertanyakan tentang cinta dan rasa sukanya terhadap jejaka ini tadi,jejaki ini akan cuba menukar topic kerana tidak sampai hati untuk melukakan hati si hawa itu tadi dengan memberitahu yang si dia tidak suka terhadap dia.contoh lain dalam mengkhianati pula ialah dalam situasi lelaki ini ingin menolong kawannya daripada tersebar sesuatu perkara tentang diri kawannya.

secara konklusinya,pihak hawa mahukan harga yang dibayar adalah setimpal dengan apa yang diberikan.maksudnya,kalau mahukan sesuatu,datang dan ambil lah dengan usaha yang tinggi sehingga dapat mencapai apa yang diinginkan.haaa saya pon da mula berkias kias.wekekeke.bagi lelaki pula secara konklusinya,lelaki lebih kepada bersifat melindungi.itu bagi lelaki yang ade rasa belas kasihan terhadap orang lain lah.yang takde tu,tak tau la nak kata ape pula.

haaaaaa betul tak fakta diatas ni??kalau tak betul maaf lah dan sila betulkan saya sekiranya terdapat kesalahan dalam fakta diatas.fakta diatas ini telah dipetik dari Sahabat Blogger.sekiranya terdapat pendapat yang lain,haa boleh la tambah dan berkongsi bersama.

topik yang ditimbulkan bukanlah hanya sekadar suka suka,tapi belajar mengenali berlainan jantina.dalam erti kata lain,manusia ini penuh dengan tanda tanya terutama dengan diri mereka sendiri dan juga orang lain..  : D




Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

1'ST GIVEAWAY KAMI "MELITA"

next contest yang saya ingin masuk adalah contest 1st giveaway kami "MELITA" yang dianjurkan oleh Puan Ieta kita ini.haaaaa.jom jom join sesame.lagi banyak contest join lagi besarlah peluang nak menang hadiah kan?walaupun tak dapat semua,satu pon jadi la,betul tak?haa jom jom join kepada semua kaki contest diluar tu jom jom la join contest ni ye.hahaha.ok proceed to the next stage.


haaaaaaa ini lah banner dia.lawa kot banner ni.pandai cameraman ni.hehehe.terpegun sebentar.teruja nak join contest ni sebab tertarik dengan banner dia yang lawa ni.haa contest ini boleh didapati disinisinisinisinisinibukansitusitusitusitu haaa.jom join reramai jom :D

bom dibaling kepada

Liyana Afiqah
Ydaa Dieha

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Tangan Bertuah Cik Niko

salam kepada semua pembaca sekalian alam yang sedang membaca coretan entry kali ini.haaaaaaaaaaa kali ni nak join cabutan bertuah anjuran Cik Niko kita.haaaa cabutan bertuah ini sangat senang untuk dijoin.betul tak tipu.bagi budak sekolah rendah pon,diorang boleh masuk.tipu ar kalau cakap budak tadika pon reti join kan?jadi meyh proceed to the next stage. *wink wink*


haaa cabutan bertuah ini boleh didapati disinisinisinisini click saya cepat! haa ini satu paksaan.kalau tak nak join?tak mo kawan...hahaha.kidding jeerrrrr.mari laa ramai ramai hebohkan pasal cabutan bertuah ni.senang je..kalau anda masuk cabutan bertuah ini,anda cuma perlu buat entry pasal cabutan bertuah ni dan letakkan banner ini di sidebar anda.selepas itu postkan link entry ini di blog beliau tadi serta follow beliau untuk mengetahui updatenya nanti.haaa senang je kan??jadi moh moh kita join moh

bom dibaling kepada

Liyana Afiqah
Nurul Husna Mukhtar
Roxybelle Eiyra
Jamilah
Chokichoki
Miz Novexx
Salfiza
Lina Adryana
Mizz Farah
Mohd Haniff
Ydaa Dieha
Dyla
Miss Angin
Rara Tan
Achu
Shazmira
Waeda
Trah

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Friday, February 11, 2011

memang ke?

assalamualaikum kepada semua readers,stalker dan anonyms yang follow secara senyap mahupun yang masih tidak follow.selamat pagi buat anda semua.dipagi yang indah indah belaka ini,ingin saya mengambil kesempatan untuk mencoretkan entry pendek tentang satu perkara.

saya ingin bertanya kepada anda anda semua tentang facebook.adakah facebook saya seorang sahaja yang bermasalah atau anda semua punya fb pon ade masalah juga?sebab dari semalam sampai sekarang tak boleh nak masuk macam biasa.selalu aje jadi macam dalam gambar ni.



pelik nya saya dengan FB ni.tetiba je jadi macam ni.selalunya yang jadi macam ini ialah disebabkan connection slow atau lemah.nak kata broadband saya da sampai limit,bukak benda lain semua ok je.laju je.nak masuk FB je jadi macam ni.kenape ye???

saya benci saya benci benci benci bila FB jadi macam ni.saya tak dapat nak meluangkan masa dengan kawan kawan di SB.saya rindu dengan kawan kawan SB.huwaaaaaaaa.bila nak ok FB ni?somebody tolong tolong katakan yang FB awak pun jadi macam saya,saya tak mo saya sorang je jadi macam ni T.T

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Problem?



assalamualaikum kepada semua readers,pembaca,stalker dan tetamu yang dihormati sesangat.entry kali ini ingin mencoretkan tentang PROBLEM,atau lebih dikenali sebagai masalah.masalah ini berlaku baru sahaja sebentar tadi.nak tahu masalah ape?haa mari mari baca yang selanjutnya.

problem yang saya maksudkan ialah,FACEBOOK.yee facebook.nak taw problem ape?haaa mari lihat ini gambar.

*click gambar untuk besarkan*

haaa inilah yang dihadapi oleh saya sebelum sempat saya memberitahu didalam SB untuk mengundurkan diri dan minta maaf sekali lagi secara ikhlas dan memaksudkannya.nak tahu kenapa saya minta maaf?haaa ade sebabnya,saya menjadi nakal pada malam ini kerana menjadi "LIKERS" dalam SB.jadi ade la sorang dua yang memang marah sesangat lah bila mereka di like oleh saya kerana like ini menambahkan banyak notification.

oleh itu,ade lah yang marah sebab di like banyak kali.dan secara tidak langsung,saya sendiri telah dikenali ramai kerana "LIKE" itu sendiri.saya sendiri telah menjadi topic utama dan hangat ketika itu gara-gara like comment orang lain.memang tak sangka pon nama menjadi tumpuan sebentar tadi.tetiba teruja sebentar.yelah saya ni tak femes,ape je ade kan??

so kat dalam blog ini juga,sekali lagi saya ingin meminta maaf kepada semua user FB atas apa yang saya lakukan dalam SB ini.jujur dan ikhlas.ingatkan nak bagitaw kat SB,tapi keadaan tak membenarkan saya untuk lakukan dalam SB.mungkin ade baik dan buruknya.jadi pape pon saya minta maaf dulu la ye para bloggers yang lain.sebentar tadi tu je jadi LIKERS.malam malam seterusnya dah tak ada dah,sebab abg abg dan kakak kakak yang lain akan buat dan handle.

jadi saya nak minta izin dulu lah nak pergi tidur sebab dah terlalu mengantuk sangat.jap lagi kang nak pergi kenduri doa tahlil.malam pula ade date dengan orang lain.memang penat dan tak tido la jawabnya.heeee dah lah penat sangat ni.mata pon da kuyu dah.jaga diri dan selamat malam semua.



Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Contest Senyum Paling Ceria

ok seperti yang korang pernah lihat sebelum ini,ada contest senyum tanpa gigi kan?haaa ade kan??takde??haa g check balik kat blog archieve.mesti ade.cepat g tengok.hahahaha.kidding

*wink wink*
haa kali ini contest senyum paling ceria dianjurkan oleh cik namee kita yee.soo nak kena  buat senyuman yang paling ceria yang boleh ditangkap dengan camera la kan?takkan dengan botol air pula?kan?hahaha.ok proceed to the next page.




ok inilah banner bagi contest yang saya sedang join sekarang ni.saya tahu ramai yang sangat stress sangat ditempat kerja,di tempat belajar,,dirumah dan sebagainya.jadi mari la join contest ini untuk kita same-same senyum menceriakan dan mendapatkan kembali mood mood ceria untuk melakukan sesuatu.haaaa.kalau kita tak ceria,ape-ape pon tak boleh buat,betul tak?haaaa apa lagi,mari click sinisitusana untuk mendapatkan maklumat lebihan  tentang contest ini.




haaaaaaaaa saya pertaruhkan gambar ini pula sebagai penyertaan kepada contest ini.ok mari saya ceritakan tentang gambar yang telah saya pilih untuk mewakili diri saya dalam contest ini mari.*teruja ni*


gambar ini diambil selepas tamatnya majlis anugerah dekan.mesti la senyum ceria kan?dapat sijil penghargaan terhadap pencapaian akademik yang baik.siap dapat hadiah dan makan besar lagi kat hotel tu.haaaa best gila,rugi sape yang tak dapat dekan dan tak datang ke hotel masa tu.serius,best dan happening gila la time tu.comel kan saya senyum begitu?wekekekeke gurau je.harap harap-harap gambar ni boleh la bawa tuah kepada tuan empunya blog ini :D


bom dibaling kepada

Nurul Husna Mukhtar
Liyana Afiqah Khirrudi
Roxybelle Eiyra

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

I Love Doing Work Contest

salaaaammm kepada semua readers yang berbahagia kepada yang tertua sekali,siapa lagi kalau bukan anda?dan juga yang termuda,errr anda juga la kan?sebab anda je yang sedang membaca entry ini.haaaa.kali ini contest tentang buat kerja pula.macam best jeeee.agak teruja nak join contest contest seperti ini yee.tak taw kenapa terasa suka sangat nak masuk contest.hahahaha.ok proceed to the next stage.


haaa contest ini baru sahaja di anjurkan oleh cik nadia kita yee.haaa baro je lagi contest ni.haa ape lagi,cepat la join contest ni sebelum ramai orang yang masuk,cepat cepat click sinisinisinisinsinisini cepat.haaaa jangan click benda lain pula.kang tersesat kat tempat lain kang,sape susah?haa patah jela balik.hahaha.kidding.



haaa saya pertaruhkan gambar ini sebagai penyertaan dalam contest ini.time ni ade kursus kepimpinan.masa ni perlu berbincang tentang kertas kerja yang mahu dilakukan ketika semester ini.haaaa buat kerja dan berposing lah nampaknya.hehehehe.harap harap boleh la menang :D

bom dibaling kepada

Liyana Afiqah
Jamilah
Choki-Choki

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Cabutan Bertuah RM100

salam kepada semua.kali ini contest yang sangat menarik dengan ganjaran yang diberikan.haaaa contest ini sangat teruja la untuk join.korang pon mesti teruja punya nak join contest ni saya cakap.comfirm punya.ok proceed to the next stage.




ini adalah kelebihan daripada pihak penganjur yang bermurah dan baik hati.korang nak tahu kenapa?haaa mari saya bagitahu,korang akan menang RM100 sekiranya berjaya dipilih,selain itu,jika korang tak terpilih,orang yang korang tagged tu menang,korang pon akan dapat RM100.haaaa best tak?best tak?best kan????

haaa pe lagi,jom laa join contest ni.click kat sinilaahhhhsiiiinniiiii.click saya cepat~ haaa.jangan terlambat dan terlepas pula peluang keemasan ni.rugi kalau tak join.ape salahnya,mencuba nasib dalam cabutan bertuah ni.silap hari bulan,ade tuah,dipilih sebagai pemenang,haaa kan best.teruja kan??haaaa.jadi jom ramai ramai.

bom dibaling kepada

Ryrinn
Nurul Husna Mukhtar
Miz Farah
Cik Jumi

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

GA meaw makan tomato

*wink wink* haaaa korang korang.saya ni nak bantu korang hilangkan kebosanan korang ni dengan bersama-sama saya kita join contest ini.biarlah ade aktiviti skit dikala bosan ni kan daripada korang duduk termenung macam zomba,eyh zombi.mana ade zomba,kan?haaa.baik korang join sebelum jadi zombi :D



haaaa mari laaa same same kita jangan jadi zombi :D

memandangkan ini adalah umum,jadi semua readers yang membaca entry ini saya wajibkan join sebab tak nak readers saya jadi zombi.kang takde sape nak baca entry saya lagi dah :)
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Thursday, February 10, 2011

Contest Sempena 3 Series : Ayurashidah

ok kali ini contest ini saya dapat dari SB ye.haaaaaa.takde orang tagged pon.haaa berasa bangga pula takde orang tagged contest tapi sendiri dapat cari contest.waaahh teruja pula yeee.hahahaha.ok proceed to the next stage.


haaaa mari mari click sini untuk join peraduan ini.haaa.cepat cepat :D
terima kasih kepada Ayurashidah yang menganjurkan contest yang cukup bermakna ini.

Ucapan atau Karangan Tentang Ibu Saya

assalamualaikum terhadap ibu yang saya hormati seumur hidup saya.saya minta maaf sebab banyak menyusahkan ibu sejak dari kecil sampai sekarang,tak banyak yang saya lakukan dapat membanggakan ibu sehinggalah ke hari ini.saya minta maaf,saya tahu saya seorang anak yang degil,susah nak dengar cakap ibu.suka sangat buat masalah dirumah dan disekolah.saya minta maaf ibu.saya tahu pengorbanan yang ibu lakukan selama ini tiada bandingannya dalam dunia ini.saya minta maaf kerana saya tidak pandai menghargai segala jasa pengorbanan ibu selama ini.saya minta maaf saya banyak main ketika sekolah rendah dulu.ibu,saya terlalu ego dan terlalu tiada masa untuk mengucapkan perkataan "saya sayang ibu" walaupun sekali.ye,saya telah dipengaruhi oleh orang sekeliling saya dari kecik sampai sekarang,saya dipengaruhi untuk jadi berani dan sebagainya tapi saya tidak dipengaruhi dengan sikap lemah lembut untuk mengucapkan "terima kasih Ibu dan saya sayang ibu".saya minta maaf sebab tak pernah mengucapkan terima kasih kat ibu selama pengorbanan yang ibu lakukan untuk saya.saya minta maaf sebab jadi macam tu.saya tahu saya adalah anak yang tidak patut dilahirkan didunia ini kerana tidak tahu mengucapkan "terima kasih" kepada ibu.saya cuma tahu mengucapkan terima kasih dengan orang lain sahaja tapi tidak kepada ibu,saya minta maaf.jadi untuk kesempatan ini,saya ingin mengucapkan "terima kasih Ibu kerana membesarkan saya dari kecil sehingga besar dewasa ini.terima kasih sebab bersabar dengar dan melayan kerenah saya yang tak sudah sudah.terima kasih ibu kerana melahirkan saya didunia ini untuk merasai kehidupan sebagai seorang manusia.saya janji saya akan jadi manusia yang berguna kepada agama,bangsa dan negara,terutama kepada keluarga ini.Ibu,saya akan belajar rajin rajin dan menunjukkan perubahan sikap yang cukup baik untuk menjadi anak kebanggaan ibu yang dulunya hanya airmata ibu sahaja yang menemani mata ibu ketika saya membuat masalah dulu.maafkan saya ibu,saya sayang dan cintakan ibu sampai ke hembusan nafas saya yang terakhir.terima kasih ibu.jasa ibu akan saya kenangkan sehingga ke akhirnya.terima kasih ibu.


bom dibaling kepada

Liyana Afiqah
Nurul Husna Mukhtar
Roxybelle Eiyra

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

Giveaway-Saya Nak Hadiah Nie

sekali lagi saya ditagged oleh kawan/sahabat/friend blogger saya sendiri iaitu Liyana Afiqah,beliau memang sangat rajin masuk contest ni.jadi dia la yang selalu tagged dan infrom pada saya sekiranya saya telah ditagged oleh beliau untuk saya memasuki peraduan macam macam.haaaaa bila anda nak bermurah hati nak bagi saya join contest yang anda semua join?saya menunggu dengan penuh setia.keh keh keh.ok proceed to the next stage.


haaa kalau nak tahu,banner ini sangat comel ye.serius comel macam tuan pengajur contest ini 
*kipas ampu sebentar,mana taw boleh menang :D *
peraduan ini hanya boleh didapati disini berserta syarat-syarat peraduan
jadi moh la kita masuk contest ni beramai ramai jom :D

bom dibaling kepada

Nurul Husna Mukhtar
Roxybelle Eiyra
Alyana Hamdan
Miz Farah
Aliah Saiful
Mas Azimah
Puteri Aifaa Yusra
Fatin Atiqa
Ryrinn
Lina Adryana

Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.