Wednesday, February 16, 2011

pertemuan kali kedua

assalamualaikum kepada semua pembaca,pem-stalkers,dan pem-follower yang setia membaca entry yang tah hape hape yang agak syok sendiri ye.sangat syok sendiri.perasan bagus semuanya lah,ade kat dalam blog ini.heee bangganya dengan diri sendiri.ish tak baik bangga diri.kang lupa diri.betul tak?hahaha.

ok memandangkan "yang teristimewa" mendapat sambutan yang menggalakkan dari para pembaca,follower dan stalker,dan atas permintaan yang teristimewa juga,saya ingin mencoretkan sebuah lagi kisah pertemuan antara saya dan yang teristimewa.haaaaa.saya akan mencoretkan sebuah kisah yang berlaku dalam masa satu hari itu.ramai yang suruh saya cerita dengan lebih lanjut dan detail.saya tak tahu pula kisah pertemuan saya dan yang teristimewa itu menarik untuk dibaca oleh para pembaca sekalian.dapat banyak feed back dari pembaca terutamanya dari sahabat bloggers dan di FB.jadi saya coretkanlah lagi sebuah kisah pertemuan dengan yang teristimewa.

hurm...ketika itu,saya sedang bercuti dan ketika itu juga,saya sangat bosan dalam meninti hari hari yang bosan tanpa aktiviti.ketika itu,sudah agak rapat dengan yang teristimewa.jadi saya pon bersms lah dengan yang teristimewa itu.gembira bila sms dibalas.haha *muka senyum lebar*

kalau tak silap saya,ketika itu dalam bulan June.sebelum saya mendaftar semester ditempat saya belajar.jadi saya nak ambil kesempatan yang dah tak berapa lama dah yang ada di KL ketika itu,untuk bersua kembali.sebenarnya awal cuti semester itu lagi dah ajak yang teristimewa keluar.*dating la.*

tapi sering kali ada halangan yang terjadi.yelah,keluarga dia jenis yang agak strict dengan apa yang berlaku.so dia takde kebebasan sangat untuk keluar ke mana-mana.jadi nak jumpa tu,selalu tak dapat.dapat lepas rindu kat SMS je la.itu pon jadi la daripada menanggung rindu tak lepas lepas.betul tak?hahaha.

then lepas itu,7 hari sebelum balik ke kampus,saya sekali lagi SMS dengan yang teristimewa untuk bersua muka untuk kali terakhir sebab lepas ni,dah tak jumpa lagi dah.dah masuk sambung study balik.so akan busy dengan assignment dan project yang nak kena selesaikan secepat mungkin,jadi mungkin ini jelah peluang untuk berjumpa dan selepas itu kalau nak jumpa lagi,tunggu lah cuti next sem lagi.

yang teristimewa pon membalas mahu berjumpa tapi tak tahu lagi bila,but dalam minggu itu jugalah nak jumpa.then setkan tarikh.pada hari khamis bersamaan dengan 24 June 2010.*ingat lagi tarikh yang bermakna ini*yang teristimewa kata selepas sekolah,dia akan datang bersama rakannya bernama *&%&^$%^!@.

jadi memang melompat lompat la macam kanggeru yang tak boleh duduk diam.melompat je.*tipu je tu* ok bukan tipu.cuma melompat dalam hati jela.sebab berjaya ajak yang teristimewa keluar berjalan jalan walaupun ade rakan yang teristimewa,tak kisah la pon.janji bersua muka dengan dia.betul tak?betul tak?hehehe.

tibalah pada hari yang dinanti nantikan iaitu 24 June 2010 pada jam 3.30 berjumpa dia ^$#!^#^@%!.tapi,ketika itu saya datang awal.tunggu yang teristimewa,tapi dia pergi makan dulu dengan rakannya.ketika itu,saya pon lapar juga,tapi,biar jelah mereka makan.saya tak makan pon takpe rasanya?hek hek.diorang makan carl's JR.pergh.meleleh air liur tengok mereka berdua bawak ke hulu ke hilir dengan cawan air dia.hahahaha.

lepas itu,dia suruh jumpa kat %^%$^%#!@# sebab dia tak nampak saya.then saya pergilah kat situ.tapi ,time tu saya berada satu tingkat atas dari tempat yang dijanjikan.dan dia tak nampak saya.jadi saya SMS dia cakap saya berada dihadapan dia di satu tingkat atas.then dia cakap,dia nak merajuk sebab saya buat dia macam tu.maksudnya saya perhatikan dia dari jauh tapi tak bagitahu saya berada berdekatan dengan dia.*haa romantik tak?hahaha*

then saya pon pergi lah ke tempat lain.dan yang teristimewa ni pon pergi ke tempat lain.dia ingat saya merajuk dengan dia sbab dia memain je tadi.dia pon berpusing pusing la cari saya dimana saya berada.ketika itu,niat saya nak pujuk dia,tapi dia pula ingat saya merajuk membawa diri ke tempat lain.dia sms saya tanya kat mana sebanyak 3 kali.saya cakap saya ade kat area situ,padahal saya kat tempat lain.

kali ke 4,dan yang terkahir seklai dia sms tanya saya kat mana,saya pon bagitahu lokasi sebenar saya kat mana.iaitu didepan kedai makanan SUBWAY.haaaa saya ade bawak surprise untuk dia gara-gara dia merajuk tadi.para pembaca mesti nak tahu apa yang saya bagi kan?haa mari lihat gambar dibawah.taadddaaaa.surprise!



haaa teddy bear ini lah yang saya bagi untuk pujuk dia ketika itu.tapi bukan yang dalam gambar ni lah.tak boleh nak dedahkan gambar teddy bear yang sebenar nanti bocor rahsia,susah.haha.ketika saya bagi kat yang teristimewa teddy bear itu,muka dia merah sangat.haha.comel.merah je muka.macam nak nangis bila dapat teddy bear secara tiba tiba.*surprise kan?*

selepas terima teddy bear itu,dia segan nak bawak teddy bear tu jenjalan sebab orang ramai tengok je dia bawak teddy bear tu.takde la besar mana.saiz teddy bear tu boleh dipeluk lah.haaa.dia bawak teddy bear tu sambil peluk jenjalan.memang comel time tu.hahaha.dia cakap,ingatkan nak merajuk betul betul dengan saya sebab saya pergi macam tu je tinggalkan dia.then da dapat teddybear ni,dia tak jadi nak merajuk,sebaliknya dia senyum panjang lebar.manis je muka dia ketika itu.*tak dapat nak lupa senyuman itu*

selepas itu,tak banyak masa yang kami dapat luangkan bersama sebab yang teristimewa perlu pulang pada petang itu.jadi jalan dating kejap je.dalam pukul 5.30 dah balik.so tak banyak dapat berborak dan berdating tambahan lagi ada rakan yang teristimewa.memang segan habis la time tu yang teristimewa dengan rakannya.saya selamba buat derk je.hahaha*muka tebal* jadi saya pon teman lah yang teristimewa balik ke rumah rakannya itu,tapi tak sampai depan rumah lah.hampir sampai je.

haaa best tak?best tak??tak best pon cakap best gak.kalau tak tak nak kawan*gedik tetiba*hahahaha.ini adalah permulaan kisah sebenar yang terjadi dalam hidup dan diadaptasikan ke dalam entry ini.secara amnya ini adalah pengalaman pemilik blog ini sendiri.jadi dilarang copy copy ye.ini hak milik cipta terpelihara.kang tak pepasal ade yang kena saman*cey wahhhh*

kalau korang nak tahu,selama berkenalan dengan yang teristimewa ni,3 kali je kami pernah berjumpa.tak percaya kan?3 kali je.bagi saya 3 mewakili sesuatu maksud iaitu bermaksud 1 4 3.suka hati saya la nak maksud bagaimana.ini cara saya.jadi saya punya suka.hahaha.*kerek je*haaaa.takde lah.saje je buat maksud begitu.tapi bagi saya macam itu la maksudnya.kalau ade perjumpaan kali ke empat,tak tahu la ape maksudnya.hahaha.harap harap ade la perjumpaan selepas 3 itu.


*rindu bertandang kembali*
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

8 comments:

husna mukhtar said...

hahahahahahah * gelak golek2
penipu. hari tu cakap single

Ai-Sis said...

cuba baca tarikhnya betul betul ye.

Achu said...

ooh nnti smbung bca krangan ni yer :)

Ai-Sis said...

hahaha.boleh plak cam tu ye.hahaha ;p

erleena said...

haha swit2 haha 3 kali je?? not baddd :)

Ai-Sis said...

yeap.3 kali je :D thanks for reading :)

Mas-Azi-Mah said...

gediknyeeeeeeeeeeee cerita. nak muntah hokeyy!

Ai-Sis said...

hahaha jeles ar tu