Wednesday, November 2, 2011

bear in your mind.

assalamualaikum

yeaaah.lama sangat dah tak update blog.sekarang ni macam macam problem datang.hidup aku penuh dengan stress.yeah orang macam aku ni perlu tahu bagaimana nak handle stress.klau tak memang dah jadi arwah dah sebab stress je memanjang.aku rasa boleh mati orang lain sebab stress sangat.tak sempat nak bernafas da kena hentam dengan stress.

hidup aku mengalahkan orang yang da habis belajar.macam orang da kahwin pon ade.means bukan maksud aku hidup da ade isteri.bukan.maksud aku masalah yang hampir serupa yang orang dah kahwin hadapi.yeala aku ni student,tapi macam macam masalah datang.

contohnya pasal hal rumah.kena cari rumah sewa baru.haa pasal ape itu tak perlu tahu la.tak penting pon untuk korang.tengok da macam orang bujang.pindah sana sini.runsing.pasal bab duit jangan citer la.itu hal utama untuk seseorang bergelar student.

selain dari masalah sebagai student yang kena selesaikan assignment,project,quiz dan presentation,mungkin itu perkara biasalah bagi seorang student.stress pasal itu jangan kata kalau semua kerja group kau buat sorang.nasib sem ni kurang skit stress sebab kerja group memang group buat kerja.tak macam sebelum sebelum ni.kerja group 90% aku buat sorang.

pastuh dengan family matters lagi.well yeah paling men stress kan aku adalah perasaan soal hati.bila cakap pasal soal perasaan dan hati,kalau stress boleh jadi gilo weyh.serius aku cakap.sebab aku da pernah kena.and now sekarang perkara itu berulang kembali.

well yeah.kadang kadang hati berkata,alangkah bagusnya kalau ada pasangan.sebab semuanya boleh berkongsi bersama.ada orang sokong dan ada tempat untuk aku meluahkan segala rasa isi hati aku yang dah lama terpendam.

akal pula berkata,lebih baik kau single.buat susah je ade pasangan ni.cuba fikir aku ni student.hidup pon terkapai kapai,ada hati nak ada pasangan.baik aku guna duit aku untuk diri sendiri.siapkan assignment,project bagai semua tu.itu semua menjamin masa depan.pasangan ni bila aku dah kerja pon akan ada lagi.petik je jari insya~Allah mamak datang ambik order makan.eyh silap.insya~Allah akan ade orang datang untuk berkongsi rasa hati.

well yeah.sekarang ni aku rasa aku tersepit diantara dua kata.kata hati dan kata akal.pada awalnya aku rasa baik ikot kata hati sebab aku kat sini pon sorang sorang.takde orang yang boleh aku harapkan.semuanya datang dan pergi.tak ada yang stay.so aku pon teruskan perjuangkan kata hati untuk seketika waktu.

sekarang ni pula,setelah macam macam yang terjadi aku merasakan pula kata akal itu ada betulnya.aku pon terfikir juga,duit yang aku blanja macam-macam untuk awek semua tu aku tak lokek nak kluarkan duit.tapi bila dengan family,punya payah aku nak kluarkan duit.semua guna duit parents.aku merasakan aku bertindak kejam dengan family aku sedangkan family aku tu lah yang membesarkan dan memberi aku duit untuk hidup.

sekarang ni baru lah aku terasa seperti terpukul dibahagian kepala.kenapalah aku gatal sangat nak ada pasangan disaat aku dipertanggungjawabkan oleh keluarga aku,yang mendidik dan membela aku dari kecik sebesar tapak tangan hingga sebesar kereta?harapan keluarga sangat besar buat diri aku.

jadi aku rasa ada baiknya aku focus kembali dengan apa yang menjadi tunggak utama aku berada didunia ini.yeah.bear in your mind that i'm finish with every relationship that i've made except friends relationship.yeah i think better be friends than being couple.it just some problem that i manage to stay away than adding it as stress that would kill me everyday.

bear in your mind that IM BEING SINGLE for time being.im sorry for being cold hearted person and im sorry for what i've done.sorry.i need to make up my mind and continue to survive on this cruel world of facts.




Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

4 comments:

azam said...

:) berseorangan ....baik
berdua...lebih baik

hidup ni memang susah, kata orang bukan senang nak jadi senang

Eyda Syahida said...

ikut hati, mati. ikut rasa, binasa.

fikir ape yang terbaek, tak salah nak ada pasangan tapi jangan sampai family diabaikan. chill bro! ;)

Jemari MonteL said...

betOlll..... better single ler drp berteman kalo rase menyusahkan... lagi2 tgh belaja nih... belaja ler sampai abes n berjaya, dah keje baru pk sal soal ati.. dah ado kerjaya jodoh mai sendri, x payah nak cariii.... kepuasan bila dpt kejayaan n tunjk pd family, itulah kejayaan sebenar...

ps : jom kapel.... *tetibeee* okbaiii :p

RinsyaRyc said...

Allah tak berikan kita ujian yang kita tak dapat nak atasi..

Soal hati dan perasaan, tu aku takleh nak komen ape2, coz aku zero dalam benda2 camtu.. egege