Saturday, August 20, 2011

tolong respect privacy orang.



assalamualaikum

kali ini nak update skit pasal stalk ni lah.okay seriouly stalk itu sangat tidak bagus untuk kesihatan bagi orang yang di stalk.aku tak suka orang lain stalk apa yang aku bualkan dan apa yang aku lakukan.serius aku cam,haih.tak patut la nak stalk apa yang orang lain cakap.maksudnya mencuri mendengar perbualan orang lain la tu.

okay lah kejam sangat kalau aku cakap stalker tu macam kurang ajar.kiranya stalk itu okay la lagi.tapi lagi yang aku tak tahan,dah la stalk,pastuh bley plak dia masuk campur sambil menyibuk kat situ.aku cam,pergh sape yang comment dengan sape ni?tetibe plak ade orang menyelit bila aku sedang comment.memang aku rasa cam takde adab la orang tu.terasa agak kurang ajar.

serius la aku kurang senang dan kurang respect la dengan orang macam tu yang tak reti nak menghormati privacy orang lain.walaupun benda itu terang terangan berada di wall pon,tak perlulah nak turut serta dalam post tu.cukuplah kalau stalk pon.benda takde kena mengena sibuk plak macam tau semua benda.

okay bukan aku melarang dan tak boleh nak sibuk dalam wallpost aku.tapi tolong lah faham keadaan yang mana boleh sibuk dan yang mana yang tak boleh sibuk.kalau da cakap pasal hal personal tu,paham paham jela.jangan nak sibuk.kalau macam gurau-gurau tu,tak kisah lah.get on je kalau nak sibuk dalam post tu pon.

jadi tolong la bezakan yang mana boleh menyibuk dan yang mana tak boleh menyibuk.kadang kadang aku rasa cam nak penampar pon ade bila ade yang menyelit bila aku tengah cakap pasal hal privacy aku dengan orang yang terlibat.

dah la stalk satu hal.selit lagi satu hal.memang aku tension betul bila jadi macam ni.kalau stalk takpe la lagi sebab tak taw sama ada yang stalk ataupon tidak.tapi aku memang tak boleh terima kalau ada yang menyelit bila aku cakap privacy dengan orang terlibat.

bukanlah aku tidak mahu mengunakan inbox untuk tujuan privacy.tapi kadang kadang tu benda itu kita nak bergurau je tapi secara tidak langsung tiba tiba jadi privacy.bila da jadi macam tu,tolong la hormat orang lain punya privacy.jangan lah nak dok menyelit lagi.kang aku sound kang kata aku ni over plak.jadi tolong lah respect.
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

5 comments:

nini said...

uih garang betol dik non skang....-=p

AesyaZealous said...

org tu tak sedar kot tu private.. dh straight forward ke ckp ng org tu? :)

yunZ said...

kalo nak ckp sal private no need to post kat wall la adek manesss.. itu tak jadi private da adek manesss

hawiz said...

tu la...adoii

yad'z said...

kite selalu stalk fb awak.... oklahh.. tak buat lagiiii >_<