Monday, July 18, 2011

kawe meluat mu pahe dok?

assalamualaikum

haaalllluuuuuu~semua.lama benor tak hupdate entry yerk.adelah dalam paling kurang 1 minggu tak hupdate.ke lebih??entah leeee.mu baca dok title entry ni?mu pahe dok?hahahahaha.walaupun kawe ni buke orang klate,kawe orang KL,kawe cuba nak cakap klate gok.sebab apa??sebab influence dari kakak perasan comel ni hah.dok royak klate dengan gaya hip hop nyaaa adoiii.bila kawe pula berhip hop bahasa KL,kakok ni pula dok tak pahe.cis kek betul.hahaha..


haaaaaa udah udah la kacek klate tu.kang kawe dok melalut pasal benda lain pula.haaaa.untuk pengetahuan korang,sejak kebelakangan ni,kawe sibuk dengan aktiviti kolej yang memang penat jugak lah.baru sahaja selesai Photography Exhibition "X Ipoh Day" di kolej kawe.melibatkan seluruh warga kolej serta orang luar.pasal itu tok sah dok nak taw la kan.buke nak cerita pase itu.pasal benda lain.

ini merupakan teguran sedikit lah memandangkan ramai yang kawe rasa,kalau kena macam tu pon rasa meluat dan rimas jugak lah kan.sedikit teguran mengenai sikap batu api ni hah.sila sila la ubah sikap tu.mu taw dok ramai tak suka batu api tu?sebab batu api tu paneh.jangan buat main,boleh melecur tahan dewa petala ke juta tau??udoh kawe melalut pulok.

haaaa.kito sebagai orang islam ni,jangan la nak sibuk sangat jaga hal tepi kain ore lain.kain sendiri pon tak terjago kadang kadang,jangan nak dok sibuk sangat la hal ore lain.kito ni hidup bermasyarakat,sekadar ambik tahu apa yang berlaku sudoh la.jangan nak lelebih kalau ore yang terlibat pon tak dok nak kecoh lelebih.

kito sebagai umat islam ni kan,haaaaa kito menolong je apo yang patut.menberi dorongan dan jalan penyelesaian terhadap konflik apa yang saudara islam kita hadapi.buke nak berpecah belahkan lagi hubungan silaturahim tu.mu taw dok,dosa besau kalau kito putuskan hubungan silaturahim,mu taw?mu nak ka berdosa besar kerana memutuskan hubungan silaturahim orang lain kerana kito sendiri?mu nak?

kawe ni bukan la apo,hampir setiap group yang kawe rasa agak agak happening semua bagai tu semuanya hancur dalam sekelip mato je mu taw dok?kawe da rimas dan meluat sebab semuanya kerana hal remeh temeh je semuanya hancur.nak membina sebuah rumah bukan senang.ambil masa.nak menghancurkan sebuah rumah itu cukup senang tak sampai 10 minit,letak bom letup da hancur.

kawe cukup paneh bila ore yang terlibat da elok nak minta maaf bagai semua dah nak settle bendo semua dah diam,tapi mu?dok batu api kato jangan,bukan salah dio.kalau bukan salah dio sekali pon,dio minta maaf hanya kerana ingin hubungan silaturahim itu terjalin kembali,saloh ke?kawe tanya mu,salah ke?mu dok ungkit ungkit lagi tu pasai apa?kawe dah taw dah semuo tu.kawe maleh nak masuk campur,buat buat tak taw je sebab sebelum terjadi perkara itu,kawe da ade online dalam group tu cuma kawe tak post apo-apo je.

kawe ingat,bilo buat tak taw pasal itu,settle dah.ruponyo mu dok mengungkit lagi.kawe memang tak faham dengan mu ni.kawe semalam tak boleh tido pikir apo masalah mu ni macam berio sangat dengan masalah yang memang buke masalah mu pung.

kawe tak kato salah kalo mu nak dok pertahan kan sesiapa pon,pertahankan lah.tak saloh.tak berdosa pon kalau pertahankan ore yang betul.tapi berpada pada lah.bila ore nak minta maaf tu,mu tak perlu la nak kato jangan.memang kawe tak paham kenapo mu dok lagu gitu.ore da nak berbaik semulo,mu tak mahu.mengapo??

haaaihhhh pelik gampang betul kawe pikir sikap mu yang satu ni.udoh la.kawe malas nak elaborate pepanjang benda ni.sebab bukan masalah kawe pon.cuma kawe macam pelik mengapo mu dok lagu gitu.benda baik.memaafkan ore itu satu perkara yang mulia disisi Allah.haaaa mu dok renung ayat yang kawe dok highlight tu kalau mu baco blog kawe lah.kalau tak baco,wallahualam lerh.semoga Allah buko pintu hati mu untuk renung apo yang kawe dok bebel ni hah.lepas ni mu nak dok anti kawe ka,nak dok kotok kawe ka suko hati mu lah.janji backlink kawe nanti kawe nak baco jugak apo orang dok asyik kato kawe ni retis retis kan.kawe dok pelik selama ni pasai apa ramai benor kato kawe retis.haaa ce cite ce cite dalam entry tu kalau mu nak dok buat entry la.

kawe bukan nak cari gado dengan sapo sapo.cuma memang kawe rasa bengang gilo bilo ade ore nak buat baik tapi dilarang.haih pelik kawe.eyh sedar tak sedar aku dah kacek klate sampai habis entry.errr maaf le kalau ade salah guna loghart klantan ni sebab aku bukan orang klantan dan aku hanya ingin blajo kacek klate ja.tapi tak dok guru yang nak ajo.so kawe dok hentam keromo ja kacek klate ni.hahaha jangan marah naa ore klate.kawe nak blajo ja.hehehe ;p


Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

3 comments:

Jemari MonteL said...

hahahahahahah.... adik senget..... berair mate akak bace sambil gegelak.... marghi sini ambo jadi mentor demo..... hahahaha... siap cakap akak perasan lagik.... sepak nak??? lalalalala

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

heyyyyyy!!
tulis bahasa melayu laa.
i tak paham sgt bahasa kelantan :(

yad'z said...

hahhaha... kawe dop pahe... tapi kawe nak nasihat jugok... dop gune jadik batu api nieh... buek perabih boreh ja... buek nambah dosa berbakul2... betul dak? hahha <--- campur2 bahasa dahh nieh.,. kjehkehkeh