Tuesday, February 21, 2012

tolong bukak otak anda(please open your mind)

assalamualaikum

lama jugak tak update blog ni.ni pon curi masa untuk update blog.takpe kan?kalau tak sampai bila pon takkan ada masa untuk update blog kan?so aku ambil kesempatan dalam kesibukkan ini untuk mencoretkan sesuatu yang aku rasa sungguh tidak releven.

apa yang aku cakapkan ialah,mengapa perlu merenggangkan hubungan antara kawan yang berlainan jantina apabila mengetahui dia sudah berpunya?harus ke perkara ini berlaku?bagi aku,aku tak nampak sebab kenapa perlu jadi begini.

yealah berkawan itu setiap insan.jadi kenapa perlu mind set macam tu?adakah mempunyai kekasih hati itu berdosa sampai perlu merenggangkan hubungan?alasan takut jatuh cinta dan tersayang.selama ini tiada pon.selama ini elok je berkawan rapat.tapi kenapa sekarang baru nak guna alasan itu?sungguh tidak releven.

adakah orang yang mempunyai kekasih hati ini haram untuk ada kawan rapat berlainan jantina?rasanya tidak kan?atas apa?atas dasar apa yang aku ungkapkan sebentar tadi? takot jatuh cinta dan tersayang?come on la weyh.itu adalah satu alasan yang tidak logic jika dah lama berkawan.

kalau dah berpunya,tetibe baroo nak ada kawan rapat berlainan jantina,itu yes.sangat kemungkinan besar untuk jatuh cinta dengan dirinya.kerana kita baru sahaja mengenali dirinya dan banyak perkara yang tidak kita ketahui tentang dirinya ,menarik minat kita untuk jatuh cinta.kalau sudah lama,rasanya tidak logik kerana tiada tanda dia jatuh cinta.kalau ada,mungkin lah.tapi kalau takde tetibe guna alasan takot jatuh cinta,itu tidak boleh diterima sama sekali.

secara konklusinya tolonglah bukak minda itu.tolong keluar dari kepompong itu.jangan terikat sangat dengan adat turun temurun dari dulu sampai sekarang.da berpunya terus tak nak rapat.please.alasan itu hanya akan melukakan hati orang lain je.mohon pikir positive dan yeah sekali lagi aku tekankan,berkawan itu hak setiap insan.jangan gunakan alasan "dia dah berpunya,jadi aku tak boleh rapat dengan dia takut jatuh cinta" please jangan cuba ke arah memutuskan hubungan silaturahim kerana memutuskan hubungan silaturahim itu berdosa besar.



.
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

3 comments:

mysara said...

kawan n bf/gf bnda yg berbeza
takkan la dh ada bf/gf xleh kwan bek len jantina...
orang kena ubah pemikiran ni...

MaiRa QuEeN said...

sabo la ye..kite xleh nak puaskan hati semua orang..sy masih ade lg..jgan isau ye..kite kawan sampai bile2..

Mimi Suke Cupcakee said...

JATUH CINTA adalah sesuatu yg tak perlu bagiku jika lelaki tu dah kawin..kah9999 . ape lah i merepek nie..keh9999...by the way..chillex././