Wednesday, January 4, 2012

lelaki



assalamualaikum

huuuuuuuuuu lamanyaaa tak update entry.maklumlaaaa orang busy gila kan?dok melepak je dengan blogger lain memanjang sampai penat tak hingat dunia gara-gara melepak jenjalan dengan ramai blogger.memang penat gila la.attoii.jeles tak jeles tak?hahahahaha :p

btw ini bukan nak cerita pasal aku keluar melepak bagai,bukan.tapi ini adalah entry mengenai lelaki.secara khususnya aku nak bercerita macam mana seorang lelaki itu akan cuba mengorat kaum hawa kalau hati mereka sudah berkenan.best tak best tak kaum hawa?saya bocorkan rahsia lelaki ni.hakhak jangan marah ye wahai kaum lelaki.

ok lelaki ni actually kalau da berkenan la kan,dia takkan masuk main terjah je.sebab bila main terjah,tak semestinya perempuan yang dia suka itu akan membalas cinta dia.yeala logiknya,baroo kenal,apa pon tak tau tetibe nak bercinta bagai.memang free-free je kena reject dengan kaum hawa.jadi disebabkan itu dia akan memerhati dan mengusha dari jauh dulu.

selepas da penat mengusha,dia akan cuba berkenalan tak kira la melalui sesiapa pon.kalau orang yang sangat gentle,dia akan terus je cakap dan berkenalan dengan orang yang dia minat.awal-awalnya dia berkenalan seperti biasa je macam kawan-kawan.takde pape yang mencuriga kan pon.dah lama baroo la nampak tanda-tandanya.

antara tandanya,dia akan minta no telephone.yeala nak gayut gayut,nak msg msg bagai semua.biasa la tu.taktik lama untuk tackle dan ini juga salah satu cara untuk mengenal hati budi pasangannya.ini semua tak berubah dari dulu lagi orang dulu dulu pon guna cara ini nak memikat.jadi jangan rasa pelik sangat yea.

lepas itu,dia akan buat si kaum hawa ini merajuk.ini merupakan satu taktik je sebenarnya.memang sengaja pon dia buat kaum hawa ini merajuk.reason dia,nak tengok kaum hawa ini kuat merajuk tak?senang dipujuk ke tak?dia minat ape?kalau merajuk apa yang dia nak?dan sebagainya.yeala bila nak pujuk,of course la nak kena bagi something yang sangat bermakna kan?kalau tak macam mana nak pujuk.dengan itu secara tidak langsung,maka dia akan tahu serba sedikit tentang kaum hawa itu.

then selepas dia pujuk semua tu.tak lama kemudian,dia akan cuba buat-buat merajuk dengan kaum hawa itu.alasannya nak tengok apa respond kaum hawa ni.apa yang kaum hawa ini nak buat,macam mana kaum hawa ni memujuk dia,apa pandangan kaum hawa ini kalau dia merajuk dan nak tengok sama ada kaum hawa ini suka kat dia atau tidak.kalau suka,kaum hawa ini akan buat apa sahaja untuk memujuk dia.kalau tak,kaum hawa ini akan biarkan.tapi tak semuanya kaum hawa pujuk,dia boleh anggap seperti kaum hawa ini suka kat dia.ada la tanda dan cara pujuk orang yang kaum hawa ni minat,sangat lain cara pujukkannya.

orang lelaki ini secara amnya memang takkan main terjah je dengan orang yang dia betul betul suka.kalau main terjah ada kemungkinan si kaum hawa ini sudah lama diperhatikan cuma tidak diberitahu je.dalam erti kata lain pula,dia akan cuba membuat apa-apa sahaja untuk menarik perhatian kaum kawa yang dia minat.contohnya bermesra dengan perempuan lain depan kaum hawa yang dia suka ke,sebab nak tarik perhatian dan respond.semuanya berkenaan dengan respond.

seorang lelaki kalau nak masuk line bukan mudah macam itu sahaja,dia akan memerhati dan menunggu masa yang sangat sesuai untuk masuk line dengan melihat respond dari kaum hawa itu.sebab dia tahu,kalau main terjah comfirm awal awal kena reject.tapi bukanlah semua lelaki macam ini.ada yang lelaki suka terus terang cakap suka dan cinta kerana lambat laun kaum hawa itu akan tahu juga dan yes bagi lelaki macam ni,terima atau tolak itu perkara kedua,yang penting pasangannya tahu isi hatinya.

secara konklusinya,banyak lagi tandanya tapi aku cuma nak kongsi skit je sebab penat aku masih tak hilang lagi.mengantuk pon ada lagi.attooooiiii~hahahaha


Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

5 comments:

CekbOlat-bOlat said...

cepat dpt..cpat hilang =)

Eyda Syahida said...

errr... biar betul sume nih? errr.. harharhar nice entry :")

aydah ahmad said...

hewhehwhehwh . si dia ade ciri-2 cemni la ;)

p/s : jangan tanya saya sape si dia . bahhaha ;pp

Cik Wedges said...

macam tu ek... :P

*dAty* said...

chewaaaa :P