Monday, November 26, 2012

berubah

assalamualaikum.

kali ni aku nak update pasal member aku sorang ni lah.da berubah kaw kaw punya.bukan nak kata ape lah.aku selalu jugak terfikir.mungkin sebab aku la kot yang mengubah dia sehingga lain sangat.kalau lah aku tak ajak dia kluar untuk perjumpaan masa gath tu,aku rasa semua ni takkan jadi.

sekarang ni dia da jauh sangat dengan kami kami semua.walaupun dia ade problem dengan certain people yang juga kawan aku,aku tak ambik port.sebab itu masalah dia dengan orang tu.so better selesaikan sendiri.walaupun dia dah lama berjauhan daripada kami kami ni,aku still kalau boleh tak nak dia terputus persahabatan antara aku dengan dia.

tapi now semakin menjadi jadi.tiba tiba je tembak aku pula.cari point nak cari masalah dengan aku ke atau nak jadi attention seeker?aku pon tak tahu.tapi kalau dia nak start cari point dengan aku,aku takde masalah.banyak je point aku nak tembak dia balik.tapi aku fikir dia kawan aku.so  aku malas nak perbesarkan hal yang kecik.

cuma aku terfikir adakah ini semua terjadi sebab aku yang mengajak dia untuk join gath gath semua ini.kalau tak ajak dia g gath semua tu mungkin semua ini takkan terjadi.mungkin juga dia tak jauh dari kami.semenjak dia da move on dengan better life yang dia pilih sendiri,aku dengan dia da jarang contact.tah ape masalah dia pon tak tahu.gadoh dengan orang lain,semua kena tempias.

dia kena ingat,dia dengan siapa dia bercinta itu kerana kami juga.aku yang influence dia untuk join gath gath semua tu.tapi tu lah orang kata,manusia boleh berubah dengan siapa dia kawan.bukan nak kata semua kawan dia tu jahat.bukan.siapalah aku ni nak cakap kawan dia semua jahat sebab aku pon tak kenal semua kawan dia.

tah la aku malas nak cakap banyak dan ungkit ape yang dah berlaku.tapi kalau dia nak memutuskan persahabatan,aku tak kisah.why should I make you stay if you want to leave at first kan??if you're leaving,remember, its not worth for the reason why you need to be silent and leave your friends all alone here.friends means a person who wiling to stay in what ever situation happen,to comfort and to be the shoulder to cry on.so think.i wont stop you from leaving if you think leaving will solve everything at once,you're wrong.Im telling you,its wrong! so it up to you now.I tried my best to make you stay.in the end,Im tired for make you stay when leaving is the only thing in your mind.


sincere,

your friends.
Terima kasih atas kesudian membaca entry saya.Like jika suka entry ini.

1 comment:

Embun Melati said...

Jadi lepas ni jangan ajak dah sesiapa pergi gath kalau dia tidak ada pengalaman..hehehe